HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Mijn allereerste vriendenboekjeIk heb een heleboel vriendjes en wil graag alles over hen weten. Wanneer ze jarig zijn, wat ze graag eten, welke kleur ze mooi vinden en wat hun lievelingsdier is. Ik vraag me ook af waar ze een hekel aan hebben en wat ze het liefste doen. En ik ben heel nieuwsgierig naar wat ze later willen worden.

Vanaf 2,5 jaar.


 

Kathleen Amant
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044810363, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com


Recensie

Er passeren heel wat vriendenboekjes door de handen van ouders! Vriendenboekjes met als thema Barbie, Cars, Spongebob, K3 en wat al niet meer. De 'vragen' én de antwoorden die je erbij moet opschrijven, kun je wel dromen. Het themafiguurtje van dit boekje is Anna. Anna is een vrolijk innemend karaktertje dat vele peuters en kleuters inmiddels in hun hartjes hebben gesloten.

Dit nieuwe vriendenboekje is een opvallend exemplaar, niet alleen vanwege het grote vierkante formaat (21x22cm) en de vrolijke prenten. De eigenaar van het vriendenboekje krijgt op de eerste twee pagina's ruimte om een tekening van zichzelf te maken en zijn 'personalia' in te vullen. Vervolgens krijgen ook papa en mama twee speciale pagina's aangeboden om wat over zichzelf en over hun kind te vertellen. Het eerste vriendje dat in het boekje heeft geschreven, is natuurlijk Anna!

Een aantal 'vragen' kom je niet zo snel tegen in andere vriendenboekjes: "Met mama doe ik graag:.., Als ik bij papa ben dan:..., Dit vinden papa en mama leuk aan mij:.."

Een fris en vrolijk vriendenboek, leuk om cadeau te geven!

Conny Bais


Tip: 'Omgekeerd' vriendenboekje voor de juf maken.

Meer van Kathleen Amant

Anna en de kerstboom

Anna en de paashaas

Anna gooit haar speentjes weg

Anna in de klas

Anna in het verkeer

Anna op de kermis

Anna poetst haar tanden

Anna viert carnaval

Bordje leeg, buikje vol

Ik leer rekenen - oefenboek met beloningsmedailles

Mijn allereerste vriendenboekje

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright