HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Mijn eerste boek over... piraten

 

Piraten hebben de oceanen eeuwenlang gedomineerd. Namen als Zwartbaard, mevrouw Cheng of François l'Ollonois roepen beelden op van gruwelijke roofpartijen, grote schepen en kisten vol goud. In dit boek wordt de werkelijkheid over het turbulente bestaan van deze buitengewone mannen én vrouwen op de wereldzeeën zichtbaar.

De succesvolle non-fictie serie Mijn eerste boek over.. voor jonge kinderen is opnieuw uitgebracht, voorzien van spetterende nieuwe omslagen. De belangrijkste kwaliteiten van deze serie zijn bekend: met behulp van realistische, duidelijke tekeningen en een verhelderende tekst, geschreven door ervaren kinderboekenauteurs en experts op hun vakgebied, worden de favoriete thema’s behandeld van jonge kinderen. De boeken zijn ook heel geschikt als hulp bij spreekbeurten.

 

Barnaby Harward
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025746025, prijs € 10,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een boek boordevol informatie en interessante weetjes over piraten uit alle windstreken in het verleden en het heden.

Wist je bijvoorbeeld dat er ook vrouwelijke piraten waren, die zelfs dapperder en sterker waren dan de mannen op hun schepen? In China maakten piraten de kust onveilig, waar mevrouw Cheng het bevel had over 1800 jonken en 80.000 piraten. De laatste jaren wordt er weer meer geroofd op zee door moderne piraten. Ze gebruiken speedboten en machinegeweren. Voor wat oudere kinderen een bron van informatie voor een spreekbeurt of werkstuk.

Het boek is fraai geïllustreerd met realistische tekeningen. De titel van het boek doet geloven dat de tekst vrij eenvoudig is, maar deze is voor zesjarigen toch vrij pittig. Dit vereist wat improvisatie en uitleg tijdens het voorlezen.

Conny Bais

 

Meer over piraten

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright