HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen Clips TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes


Door Conny Bais


Mijn kerstopa

Knus en origineel kerstverhaal in reuzenformaat

Met zijn ouders en met opa woont een kleine jongen in het hoge Noorden, dicht bij het huis van de Kerstman. De jongen en zijn opa zijn altijd samen. Tot de Kerstman op een dag met pensioen gaat en aan opa vraagt om de nieuwe Kerstman te worden. De jongen voelt zich in de steek gelaten en loopt weg. Hij is verschrikkelijk kwaad en verdrietig tegelijk. Op kerstnacht begrijpt hij dat opa en hij voor altijd vrienden blijven.

Recensie
Een origineel en vertederend kerstverhaal in een extra groot voorleesformaat. (ca. 26x37 cm) Met mooie paginagrote illustraties door Phillippe Goosens.

De 'ik-figuur' is een jongetje dat over zijn liefde voor opa vertelt en wat ze samen doen in zijn dorp, waar ook de kerstman en de aardmannetjes wonen. Wanneer het jongetje hoort dat opa de nieuwe kerstman wordt, is hij verschrikkelijk boos en wil zijn opa nooit meer zien. Hij wil zijn opa niet delen met andere kinderen. Op kerstavond mist hij zijn opa vreselijk en gaat vroeg naar bed. Toch krijgt hij de kans om op een fijne manier afscheid te nemen van zijn kerstopa.

Sprookjesachtig kerstverhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Thierrey Robberecht & Philippe Goossens
Uitgeverij Clavis
ISBN:9789044809770, prijs € 16,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerstmis: plaatjes, screensaver, beltones

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright