HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

Milly, Oma en de Reus

Milly vindt alle aandacht voor haar nieuwe broertje een beetje raar. Daarom besluit ze naar oma te gaan. Maar als ze daar gezellig zit, komt er ineens een reus binnen. Help!

Odiel Reef & Marjolein Hund
Uitgeverij Sjaloom
ISBN 9789062494903, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

"Milly, Milly, kom je boven?
Kijk nou toch eens gauw.
Mama zit met iets te wachten,
een cadeau voor jou!'

Milly vindt de baby niet zo spannend. De peuter merkt dat papa en mama niet zo veel tijd voor haar hebben. Ze ziet de sneeuwvlokjes buiten. Op papa wachten heeft geen zin, dus ze gaat alleen 'de watten in'. Buiten komt ze op het idee om naar oma te lopen. Oma is verbaasd, maar Milly wordt heerlijk verwend. Milly zou wel bij oma willen blijven, zonder broertje en alle onzin thuis! Dan schrikt ze van een grote reus voor het raam. Hij is eng, hij gromt en heeft een harde stem. Gelukkig is het geen reus, maar een boze papa die ongerust was omdat hij Milly niet kon vinden.
Wanneer papa een kopje koffie krijgt, is hij al een stuk kleiner. Achterop de fiets grijpt ze papa stevig vast. Het kleine broertje zal wel wennen. Ze is voor altijd papa's grote meid!

Een knus prentenboek dat heerlijk voorleest door de pakkende ritmische rijm. Mooi en vertederend geschreven vanuit de belevingswereld van een peuter. De kleurrijke illustraties in warme tinten geven het verhaal een extra behaaglijke sfeer. Opvallend zijn bepaalde kledingstukken waarvoor plaatjes van textiel en wol zijn gebruikt.

Geschikt voor peuters vanaf drie jaar.

Thema: een broertje of zusje erbij, jaloezie.

Conny Bais (Red.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright