HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

Minoes

3 CD-Luisterboek voorgelezen door Theo Maassen

 

Minoes de poes, eerder verschenen als luisterboek met de stem van Annie M.G.Schmidt, is een van de meest populaire kinderboeken ooit. De verfilming was buitengewoon fraai, mede dankzij de wervelende hoofdrollen van Carice van Houten en Theo Maassen.

De verlegen journalist Tibbe wordt bijna ontslagen omdat hij nooit eens wat anders brengt dan 'kattennieuws'. Dan ontmoet hij juffrouw Minoes die vroeger zelf poes was. Ze spint, krabt, geeft kopjes en houdt nog steeds van vogeltjes. Ook zingt ze af en toe nog de Mauw-mauwsong en spreekt ze nog 'kats'. Samen met de katten richt Minoes de kattenpersdienst op en voorziet Tibbe zo van heel wat nieuwtjes.

Luister naar Theo Maassen die op geheel eigen manier de katklassieker Minoes leest. Theo Maassen is cabaretier en acteur. Onder andere bekend van zijn theatertour Ruwe Pit en Functioneel Naakt. En zijn hoofdrol in de film TBS.


Over zijn rol in de film Minoes:
• Theo Maassen laat zien dat hij zich niet alleen op de planken thuis voelt. - Xi-online.nl
• Maassen waagt zich aan een rol op het witte doek en ook dat doet hij zeer geslaagd. - Film1.nl
Annie M.G. Schmidt is de moeder van vele kinderhelden, o.a. Abeltje, Pluk, Floddertje… Ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse literatuur. Veel van haar verhalen, gedichten en liedjes zijn verschenen op luisterboek of in hoorspelvorm.


Over het boek Minoes:
Minoes is een betoverend boek, dat bekroond is met een Zilveren Griffel. Het is in vele landen verschenen. In 2001 werd het zeer succesvol verfilmd.

 

Annie M.G. Schmidt
Rubinstein Media
ISBN 9789047610397, prijs € 15,95.
Direct bestellen bij Bol.com.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright