HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

Moffel en Piertje


Lemniscaat en SchoolTV sloegen de handen ineen en brengen Moffel en Piertje als voorleesboek. Vanaf 28 september 2009 is het verkrijgbaar bij de boekhandel.

Moffel en Piertje, de twee bekende vrienden van het televisieprogramma Koekeloere, wonen samen in een hol onder de grond. Ze zijn net als kleuters nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. In dit boek beleven ze 28 avonturen die herkenbaar zijn voor elke kleuter: ze maken ruzie, leggen het weer bij, ze koken samen toversoep, gaan samen kamperen en boodschappen doen. En als ze niet bij elkaar zijn, dan missen ze elkaar. Soms zijn ze jaloers, dan weer vrolijk, eigenwijs, boos of verdrietig. Bovenal zijn het vrienden door dik en dun.

 

 

 

Lienenke Dijkzeul & Doesjka Bramlage
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047702351, prijs: € 16,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 


Recensie

Koekeloere is een educatief TV-programma waarvan men ook op school vaak dankbaar gebruik maakt. Vele kinderen hebben Moffel en Piertje dan ook in hun hartje gesloten. En nu is er dan een gezellig voorleesboek boordevol verhalen over dit stel en hun wonderlijke avonturen.

Verhalen waarin diverse thema's aan bod komen. Het eerste verhaal 'Een goochelaarstoverreceptenboek' sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek 2009: Aan tafel! Andere verhalen lenen zich voor verschillende feestdagen, zoals Koninginnedag, Sinterklaas of Kerstmis, en vele andere thema's. Zelfs luizen komen aan bod!.

Kleuters kunnen ook een spelletje spelen met Moffel en Piertje op de website van Koekeloere.

 

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright