HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD

 

De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub

Regenboog zwemt het liefst naar de onderwaterrots. Daarachter ligt de geheimzinnige wereld van de diepzee, waar hij dolgraag een kijkje wil nemen. Als een sterke waterstroom zijn enige glinsterschub meesleurt en in de diepte laat verdwijnen, kan niets hem meer tegenhouden: hij duikt er achteraan! In deze fantastische wereld leert hij veel nieuwe vrienden kennen, die hem allemaal willen helpen om zijn glinsterschub terug te vinden.

Verschijnt in september 2009.

Marcus Pfister
Uitgeverij De Vier WIndstreken
ISBN 9789051160703 , prijs: € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 


Recensie

Wie kent hem nou niet? Glinstervisje Regenboog, het vriendje dat vele kinderen inmiddels in hun hartje hebben gesloten. Samen met zijn vriendjes beleefde hij reeds allerlei spannende avonturen in de groenblauwe onderwaterwereld die Marcus Pfister zo prachtig weet te illustreren. De prentenboeken uit de reeks 'De mooiste vis van de zee' zijn stuk voor stuk een lust voor het oog, mede door de zilveren glitteraccenten.

De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub is letterlijk én figuurlijk een schitterend nieuw avontuur!

 

Samenvatting
Dit keer beleeft de mooiste vis van de zee een avontuur in de koude en donkere wereld van de diepzee. Hij belandt zelfs op de zeebodem! De glinstervissen weten heel goed dat ze niet te ver de diepte in mogen zwemmen. Het is er gevaarlijk: heel erg donker en koud. Maar wanneer Regenboog op een dag zijn glinsterschub verliest, zwemt hij toch de diepte in. Wanneer hij niets meer kan zien, komt hij een lichtgevende inktvis tegen. Spikkel stelt hem voor om te helpen met zoeken. Tijdens hun speurtocht ontmoet Regenboog allerlei bijzondere glinsterende vissen en zeedieren. De olifanteninktvis geeft hem zelfs een nieuw glitterpak! Maar regenboog wil toch graag zijn eigen schub terug. Met behulp van al zijn nieuwe lichtgevende vriendjes vindt hij zijn schub op de bodem van de zee.

 

Conny Bais

 

 

 

Meer van Marcus Pfister
De kerstreis
De mooiste vis van de zee
De mooiste vis van de zee zoekt zijn glinsterschub
Een hoge berg en een diepe kuil
Eddie gaat naar de dierentuin
Haas Huppel
Kom maar tevoorschijn!
Niels wil graag groot zijn
Pinguin Pit

 

 

Meer prentenboeken over dieren en insecten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright