HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 Mr. Finney en de wereld op zijn kop

 

Mr Finney zit vaak met zijn beste vriend Slak op de onderste tak van zijn lievelingsboom te filosoferen. Maar hun rustige leventje verandert door de komst van Pinky Pepper: een knalroze vliegend wezentje dat het liefst met grote snelheid over de wereld ‘glimpst’. Op haar SuperBiBi, een hip communicatieapparaat, laat zij allerlei beelden zien die Mr Finney en Slak niet kennen: van grote steden en oceanen tot oerwouden, Poolkappen en een geheimzinnige vlag op de bodem van de zee.

Mr Finney wordt nieuwsgierig naar de wereld buiten zijn tuin. Hij heeft ontelbaar veel vragen, maar voor hij het weet is Pinky Pepper alweer verdwenen. Om antwoorden te krijgen besluit Mr Finney zelf op reis te gaan. Hij ontmoet allerlei dieren en ontdekt dat de wereld niet overal even mooi is. Maar hij leert ook dat het helpt om vragen te stellen en dat oplossingen soms dichterbij liggen dan je denkt.

Ook verkrijgbaar als luisterboek.


Laurentien van Oranje & Sieb Posthuma
Uitgeverij Querido
ISBN: 9789045110295, prijs € 16,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Luisterboek (3 CD's inclusief titelsong van Alderliefste)
Voorgelezen door Willem Nijholt
Rubinstein
ISBN: 9789047608509, prijs: € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 


"Een kijkdag? vroeg Slak. Waar kijk je dan naar?
Naar van alles in mijn hoofd en naar buiten.
Ik kijk dus naar alles wat ik zie en denk. Alsof ik een reis maak."

Mr. Finney begreep er niets meer van.
Hij was op reis gegaan om de wereld te ontdekken,
maar hoe meer hij zag, hoe meer vragen hij had.

"Weet je, het is niet erg als je niet alles begrijpt," bromde de walrus.
"Als je maar altijd vragen blijft stellen en je best doet.
En nooit vergeet dat de oplossingen vaak dichterbij liggen dan je denkt."

 

Een avontuurlijk en vrolijk geïllustreerd voorleesboek voor kinderen vanaf zes jaar.

Kinderen zullen zich herkennen in de onbevangen Mr. Finney. Ze zijn net zoals hij nieuwsgierig naar die grote wereld "buiten de tuin". Mr. Finney besluit op verkenning uit te gaan in de hoop dat hij een antwoord vindt op al zijn vragen. Tijdens zijn avontuur leert hij veel van alles wat hij ziet en ervaart, van de mooie én lelijke dingen. Zijn honger naar nog meer kennis lijkt niet te stillen: "Hoe meer hij zag, hoe meer vragen hij had."

Het boek leent zich voor diverse interactieve momenten tijdens het voorlezen. Wanneer deze zich niet al spontaan aandienen dan is er nog de bijgevoegde boekenlegger met suggesties voor een gesprekje en voorleestips voor de onervaren voorlezer.

 

Mr Finney en de wereld op zijn kop is het begin van een serie boeken over Mr Finney waartoe Laurentien van Oranje het initiatief nam. Eerste inspiratiebron voor dit boek was het planten van de Russische vlag op de bodem van de oceaan onder de Noordpool in augustus 2007. Het symbool van die vlag in zo’n kwetsbaar gebied op aarde liet Prinses Laurentien niet los.

De makers hopen dat het boek bijdraagt aan het bewustzijn onder kinderen dat de aarde ook van hen is, en dat het stellen van onbevangen, eerlijke vragen belangrijk is bij het vinden van oplossingen.

Op de website www.mrfinney.nl worden kinderen uitgedaagd om vragen te stellen en ideeën aan te dragen voor oplossingen over de thema’s in het boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright