HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

 

 

 
Nationale Voorleesdagen 2010

van woensdag 20 januari t/m zaterdag 30 januari

 

 

Voorlezen is leuk!

Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. De Nationale Voorleesdagen starten op woensdag 20 januari met het Nationale Voorleesontbijt op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen.

 

Prentenboek van het Jaar 2010

In totaal selecteerde de jury tien prentenboeken voor peuters en kleuters die centraal staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2010.

De wiebelbillenboogie van Guido van Genechten is hieruit gekozen tot het Prentenboek van het Jaar. Dit is de tweede titel van Guido van Genechten die deze eer te beurt viel. In 2007 was zijn boek Kleine Kangoeroe het Prentenboek van het Jaar. Maak kans op een gratis exemplaar!


Het belangrijkste criterium bij de keuze van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

 

Tips bij dit boek
- Download speeltips bij De Wiebelbillenboogie
- Liedjes: De Waggelkontenboogie of Het Wiebelbillenlied.
- Prijsvraag: maak kans op een prentenboekenpakket van Lemniscaat!

 


De Prentenboeken Top 10 voor De Nationale Voorleesdagen 2010


(alfabetisch, op auteursnaam)

Andy Cutbill & Russel Ayto (Lemniscaat)
Guido van Genechten (Clavis)
Giraf heeft het koud
Judith Koppens (Clavis)
David LaRochelle & Hanako Wakiyama (Lemniscaat)
Niels wil nog niet slapen
Marcus Pfister (Vier Windstreken)
Maranke Rinck & Martijn van der Linden (Lemniscaat)
Jarig
Liesbet Slegers (Clavis)
Agent en boef
Tjibbe Veldkamp & Kees de Boer (Lannoo)
Anke de Vries & Charlotte Dematons (Lemniscaat)
Helga Warmels & Barbara de Wolf (Kimio)


Specials op PeuterPlace

Al in haar eerste online publicaties besteedt PeuterPlace veel aandacht aan het belang van voorlezen aan de allerkleinsten. Voorleestips en eenvoudige interactie veraangenamen het voorlezen voor jong en oud. Kinderopvangcentra, peuterspeelzalen en media hebben reeds dankbaar van deze tips gebruik gemaakt en/of aan ouders aangeboden.

In 2005 publiceerde PeuterPlace.nl gedurende de Nationale Voorleesdagen het e-book Rodie, het lieveheersbeestje, dat later werd uitgegeven als Jesse zonder Stippen.

Dit jaar is er speciaal voor PeuterPlace.nl een liedje geschreven geïnspireerd op De Wiebelbillenboogie, het Prentenboek van het Jaar 2010. Daarnaast zijn er een aantal prachtige prentenboeken te winnen, waaronder De Wiebelbillenboogie. Houd de website in de gaten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright