HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 
   

Nationale voorleesdagen 2007


Van dinsdag 30 januari t/m zaterdag 10 februari vinden De Nationale Voorleesdagen 2007 plaats, met als landelijke aftrap Het Nationale Voorleesontbijt op dinsdag 30 januari as.

 

De Nationale Voorleesdagen is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. Doel van dit initiatief is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Kleine Kangoeroe van Guido van Genechten is gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2007. Dit boek is het boegbeeld van de Nationale Voorleesdagen 2007. (Tip: bekijk het voorleesfilmpje van Bibliotheek Breda!)

Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos tien boeken uit het complete aanbod van prentenboeken voor peuters en kleuters. Deze boeken staan centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2007. Het belangrijkste criterium is dat het boek zo optimaal mogelijk gebruikt moet kunnen worden door ouders en professionals in kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Zo moet het boek goede aanknopingspunten bieden voor zowel interactie tijdens het voorlezen als voor verwerking in spel.

 
 

De volgende 10 titels, verkrijgbaar bij bibliotheek en boekhandel, staan dit jaar centraal:
(klik op een titel voor een omschrijving)

 

Groot!
Muis in de Bibliotheek
De liefste papa en ik

Bijna jarig
Ollie

Kleine Kangoeroe
Benno is nooit bang
De koning en zijn schat
Lotje
Spuit Elf en de Brandweerolifanten

 
 

 

 

Groot! -Jez Alborough

Sammie woont in het oerwoud. Het lijkt wel of iedereen daar groter is dan hij! Maar Sammies vriendjes laten hem zien dat het niet uitmaakt of je nou groot bent of klein; je bent precies goed zoals je bent!


Uitgeverij Gottmer, ISBN: 9025740030. Prijs: € 10,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven


 

 

De liefste papa en ik - Arend van Dam

Het belooft een spannende dag te worden: papa en Beertje gaan voor het eerst samen vissen vangen. Onderweg naar de rivier wil Beertje papa laten zien wat hij allemaal al kan. Hij kan eten zoeken. Hij kan klimmen en klauteren. En hij kan heel hard grommen tegen een boze poema. Bij de rivier aangekomen springt er vlak voor Beertjes snuit een grote vis uit het water. Beertje steekt zijn poten uit en...

Uitgever Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9026998783, prijs € 10,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

Muis in de bibliotheek - Lucy Cousins

In de bibliotheek is van alles te doen. Muis wil graag rustig een mooi boek bekijken. Maar... als al je vrienden er ook zijn, is het gedaan met de rust in de bibliotheek.

Uitgeverij Leopold.
ISBN 9025848249, prijs € 13,50.
Direct bestellen bij bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Bijna jarig - Imme Dros

Nog zeven dagen en dan is Ella jarig. Ze weet al wat ze gaat doen, wat ze wil eten, wie ze gaat vragen. Maar ze weet niet wat ze gaat krijgen, dat is nog geheim. Haar cadeau staat op zolder, dus daar mag ze even niet spelen. Dat is niet gemakkelijk, maar Ella houdt vol. Op een dag werkt een timmerman op het dak. En in het dak zit een zolderraampje. De ladder van de timmerman is erg lang, en als je boven bent kun je heel veel zien....

Uitgeverij Querido
ISBN: 9045102021, prijs € 12,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

Ollie - Olivier Dunrea

Sinds hun eerste verschijning in maart 2004 zijn de gansjes Gonnie en Gijsje van Olivier Dunrea een groot succes. In dit nieuwe deeltje voegt Ollie zich bij hen en dat heeft nogal wat voeten in de aarde, want Ollie blijkt een koppig gansje met een heel eigen karakter.

Uitgever Gottmer
ISBN: 9025739326, prijs € 6,50
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

Kleine Kangoeroe - Guido van Genechten

De wereld is groot, veel en veel groter dan de buidel van Mama Kangoeroe. Maar kleine Kangoeroe blijft liever dicht bij mama. Dat is veiliger, warmer en makkelijker. Mama probeert Kleine Kangoeroe met een duwtje in de rug te laten zien wat het leven allemaal te bieden heeft. Eerst wil dat niet zo best lukken, maar dan...

Uitgeverij Clavis
ISBN 9044802852 prijs € 12,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Terug naar boven

 

 

 

Benno is nooit bang - Phillippe Goossens en Thierry Robberecht

Dit is Benno. Benno-beresterk. Benno-ben-nooit-bang. Benno durft alles. Hij durft zelfs naar griezelfilms te kijken. Max de schrikluis, durft dat allemaal niet. Benno lacht Max uit. Maar op een dag verandert alles....

Uitgever Leopold B.V.
ISBN:9789044803891, prijs € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

De koning en zijn schat - Erik van Os en Elle van Lieshout

Schitterende zoekplaten, waarbij je ogen te kort komt! Ritmische tekst op rijm.
Koningen hebben het niet gemakkelijk, en al helemaal niet als ze vergeetachtig zijn. Gelukkig had de koning uit dit verhaal een lieve dochter, die haar oude vader geduldig vergezelde op zijn zoektochten naar verdwenen spullen. En hoe vergeetachtig de koning ook was, aan het eind van de dag was er één ding dat hij nooit vergat: een kusje voor zijn liefste schat.

Uitgeverij Gottmer
ISBN 9025739598, prijs € 12,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

Lotje - Anu Stohner

Het schaap Lotje doet de gekste dingen. Ze zwemt in de beek, klautert op de rotsen en is helemaal nergens bang voor. De andere schapen vinden het maar niets. Dat kan nooit goed aflopen! Maar op een dag blijkt het toch wel erg handig te zijn, zo'n ondernemend schaap in de kudde...


Uitgeverij Lemniscaat
ISBN: 9056376713, prijs: € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

Spuit elf en de brandweerolifanten - Harmen van Straaten


Spuit Elf woont samen met tien brandweerolifanten in de kazerne. Iedere keer als het alarm in de kazerne afgaat, komt Spuit Elf te laat en is de brandweerauto al vertrokken. De grote brandweerolifanten zijn het zat. Lukt het Spuit Elf om toch een echte brandweerolifant te worden?

Uitgeverij Pimento
ISBN 9049920071, prijs € 12,99.
Direct bestellen bij Bol.com

Terug naar boven

 

 
Zie ook:
Boeken over lente en Pasen
Boeken over mama
Boeken over papa
Prentenboeken Toppertjes
Spelen met prentenboeken
Prentenboeken over kerst en winter
ABZebra, uniek dierenalfabet
Boeken van Rian Visser
   
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright