HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Nee zeggen mag

over grenzen aangeven

 

Thomas, de grote buurjongen, wil de piemel van Luuk zien. Luuk zegt nee en rent naar mama. Tante Tilly wil een kusje van Roos. Maar Roos wil geen kusje geven en vertelt het aan mama.

De korte tekst en de paginagrote illustratie geven een duidelijk beeld van iedere situatie. En bij iedere situatie is een vraag gesteld die bedoeld is om met jonge kinderen in gesprek te komen over hoe zij over het onderwerp denken. Wat vindt Luuk ervan dat Thomas zijn piemel wil zien? Aan wie vertelt het kind dat voorgelezen wordt dat ze iets niet leuk vindt?

Het boekje is een instrument om met jonge kinderen (van 2 tot en met 5 jaar) te kunnen praten over verschillende soorten lichamelijk contact waardoor kinderen leren voor zichzelf op te komen.Nee zeggen mag is het derde boekje in de weerbaarheidsreeks voor jonge kinderen. In In je blootje praten Luuk en Roos over bloot en je lichaam en in Dat is fijn ervaren Luuk en Roos welke aanrakingenze wel en niet fijn vinden. Een serie boekjes die professionele opvoeders een handvat bieden om met jonge kinderen over gewenst en ongewenst lichamelijk contact te praten.


Melanie Meijer & Iva Bicanic
nino
ISBN 9789085605768, prijs € 13,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright