HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Nee!

Waarom ouders het niet zeggen en kinderen het wel moeten horen

Door ‘nee’ te zeggen wanneer dat nodig is, leren ouders hun kinderen zelfdiscipline en daardoor ontwikkelen zij een gevoel van onafhankelijkheid, eerbied en integriteit. Zij verwerven het vermogen om voldoening uit te kunnen stellen en ook andere essentiële karaktereigenschappen kunnen erdoor worden ontwikkeld. Hoewel het belang van ‘nee-zeggen’ duidelijk zou moeten zijn, krijgen veel kinderen het onvoldoende te horen doordat in onze cultuur ‘meer’, ‘snel’, ‘makkelijk’ en ‘plezier’ sterk worden gepropageerd.

In dit boek geeft de gerenommeerde psycholoog Dr. David Walsh ouders en leraren een groot arsenaal aan tactieken, verklaringen en voorbeelden om ‘nee’ op de juiste manier te gebruiken bij het opvoeden van kinderen. Door deze technieken toe te passen, zullen ouders vertrouwen in hun eigen oordeel en het vermogen hervinden om ‘nee’ te zeggen.

Dr. Walsh benadrukt dat dit vermogen essentieel is voor het welzijn van onze kinderen en de toekomst van onze wereld. Het bijzondere aan dit opvoedingsboek is dat David Walsh op een levendige manier, met veel warmte, wijsheid en eenvoud adviezen geeft die meteen in de praktijk kunnen worden gebracht. De humoristische anekdotes die zijn adviezen illustreren herinneren de opvoeders eraan dat ze niet alleen staan. Nee! Waarom ouders het niet zeggen en kinderen het wel moeten horen geeft ouders bruikbare en efficiënte strategieën om hun kinderen gezond en gelukkig te laten opgroeien.

David Walsh
Uitgeverij Christofoor
ISBN 9789062388530, prijs € 19,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Meer boeken over opvoeding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestel: Ga Buiten Spelen!

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright