HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

Nooit meer nat!

 

Haas houdt van oplossingen. In zijn wereld blijven problemen nooit lang bestaan. Samen met het slimme eendje Sofie bedenkt hij altijd een uitweg. Zijn leven zit vol avontuur.

Er is één ding waar Haas een hekel aan heeft: regen. Maar nu regent het al dagenlang in de wereld van Haas. Alles is doorweekt. Haas heeft er helemaal genoeg van. Hij wil nooit meer nat worden! Maar bestaat er wel een plek waar de zon altijd schijnt? In de stromende regen gaat Haas op zoek...

Eerste deel uit de reeks 'Mijn naam is Haas'.

 

 

Wouter Tulp (illustrator)
A.W. Bruna Uitgevers BV
ISBN: 9789022959510, prijs: € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Heerlijk herfstverhaal voor peuters en kleuters met vertederend prenten van Wouter Tulp.
Een mooi groot voorleesformaat met links steeds een blanko pagina met enkele regels tekst en rechts een paginagrote illustratie.

Samenvatting
Van al die regen en nattigheid wordt Haas ongelukkig. Hij wil nooit meer nat worden! Als die regenwolken niet weggaan, dat gaat hij wel! Eendje Sofie merkt op dat het altijd weer droog wordt, maar Haas gaat er vandoor. Onderweg komt hij allerlei dieren tegen ook liever droog zitten. Ze gaan met hem mee. Uiteindelijk komen ze op een droge plek, hoog boven de regenwolken. Het is er wel koud. Ze kruipen tegen elkaar aan en vallen in slaap. De volgende morgen is het weer droog en de zon schijnt! De dieren keren terug naar huis. Terwijl Haas geniet van de zonnestralen denkt hij: Sofietje had dus toch gelijk: het wordt altijd weer droog!

Bekijk ook het leuke interactieve spel 'Lekkere Lucht'.

Thema: herfst, water.

Voor kinderen vanaf drie jaar.

 

Conny Bais

 

 

Mijn naam is Haas producten

Nooit meer nat!
Lekkere lucht
Vreemde Vogels
Wakker worden!

 

 

Over 'Mijn naam is Haas'

A.W. Bruna start dit najaar met een serie prentenboeken en interactieve cd-roms rondom het karakter Haas en zijn vriendinnetje Sofie voor kinderen tot zeven jaar. De nieuwsgierige en ietwat naïeve Haas onderzoekt alles wat hij tegenkomt op zijn weg door de wereld. Vergezeld door zijn intelligente vriendinnetje, het eendje Sofie, begint Haas aan een oneindige reeks avonturen.

Alle Mijn naam is Haas-producten gaan uit van het principe dat je leert door te spelen. De onderwerpen sluiten aan bij thema’s waarmee kinderen thuis en op school dagelijks te maken krijgen. Voor de didactische onderbouwing is bij de ontwikkeling van de Mijn naam is Haas-producten samengewerkt met het Expertisecentrum Nederlands.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright