HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 O, wat mooi is Panama!


Het gras is altijd groener aan de andere kant van de heuvel. Kleine Tijger en kleine Beer gaan op zoek naar Panama waar het leven mooier is, omdat alles van onder tot boven naar bananen ruikt. Maar na een grote reis blijkt dat het paradijs dichterbij ligt dan verwacht – het mooiste plekje is toch thuis.

Janosch
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789056373566, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 


Recensie

Een geestig voorleesverhaal waarin kleine Beer en kleine Tijger op reis gaan naar het land van hun dromen, Panama. De dieren die ze onderweg tegenkomen, sturen hen voortdurend de verkeerde kant op. Toch komen ze uiteindelijk aan in Panama, en ze zijn volmaakt gelukkig.
Maar... zonder dat ze het zelf in de gaten hebben, zijn ze gewoon weer thuis!

Hier en daar richt de schrijver zich direct tot de lezer. Die opmerkingen stimuleren de interactiviteit, het hardop meedenken, tijdens het voorlezen. Ze helpen de kinderen begrijpen (of bevestigen) welke vergissingen er gemaakt worden door kleine Beer en kleine Tijger. Bijvoorbeeld: "Maar jij weet vast wel wat voor wegwijzer dat was, toch? Ja, precies." Of: "Nu denk jij natuurlijk dat ze dan net zo goed thuis hadden kunnen blijven..."

Geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

 

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright