HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Ophelia

Ophelia - SchubertOphelia ligt lekker te badderen, zoals zij zo graag doet. Plotseling hoort ze de stem van Joppe: "Oh, ik heb zo'n last van vlinders in mijn buik!"
Ophelia zoekt haastig naar haar dokterskoffer. Stokstaartje ziet haar en vraagt wat er aan de hand is. "Joppe voelt zich helemaal niet goed, hij heeft buikpijn", roept Ophelia. Stokstaartje wil ook helpen en onderweg vertelt hij Kikker dat hij last heeft van zijn buik en keel. Kikker vertelt Stekelvarken dat hij niet meer kan praten omdat hij uit een boom is gevallen.. en zo gaat het maar door.. totdat het verhaal gaat dat Joppe dood is! Als ze samen treuren, komen Ophelia en Joppe opeens tevoorschijn. Joppe is niet dood. Hij had alleen maar vlinders in zijn buik. Toekan zegt tegen Kikker dat je daar niet dood aan gaat. "Maar besmettelijk is het wel."

Gebaseerd op het klassieke doorfluisterspelletje.

Ingrid & Dieter Schubert
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047700739, prijs € 12,95.

 

Recensie

Een grappig verhaal met - uiteraard - prachtige illustraties van het geliefde prentenboekenduo Schubert. De tekst is kort en begrijpelijk voor kleuters vanaf vier jaar.

Paginagrote prenten in warme natuurlijke tinten en met aandoenlijke expressieve karaktertjes. Grappig detail: op een aantal pagina's bovenaan wordt Joppe in een wolkje afgebeeld met alle vreselijke aandoeningen die hij door de indianenverhalen krijgt.

Hoe verrassend kan het lopen.. In het begin denk je dat het hier om een liefdesverhaal gaat, wanneer je de vlindertjes letterlijk ziet fladderen. Maar dan pakt het verhaal heel anders uit. Net zoals de boodschap van Joppe zelf. Die gaat als een lopend vuurtje, en al gauw wordt van de mug een olifant gemaakt!
(zo zie je maar hoe belangrijk het is om je bronnen te checken ;)

De boeken van de Schuberts zijn en blijven om van te smullen.

Conny Bais
30.05.08


Meer van Ingrid & Dieter Schubert

Olifantensoep

Net mensen

Dat komt er nou van

Engel

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright