HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Piep, het kleine nachtspook

Prentenboek met vingerpoppetje

Lena kan ’s nachts niet slapen, omdat ze spoken ziet. Er zijn veel kinderen die daar last van hebben, en ouders kunnen er vaak niet veel tegen doen. Praten helpt meestal niets. Dit boek kan een oplossing bieden en de angst van kinderen helpen overwinnen.

Eve Tharlett - Brigitte Weninger
De Vier Windstreken
ISBN: 9789051160406, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Allerschattigst verhaal en een mooi verzorgd prentenboek. In de voorkant van de cover is een uitsparing gemaakt voor het zijdezachte vingerpoppetje. (Piep, het nachtspookje)

Lena is geen bangerik, ze is niet bang voor onweer, of voor honden, en springt zo in het zwembad. Maar ze is wel bang voor de spoken die 's avonds in haar kamer komen. Mama en papa geloven haar niet. Steeds wanneer ze komen kijken verstoppen de spoken zich snel. Op een avond komt er een heel klein spookje bij haar langs. Ze schrikken van elkaar. Maar het spookje is heel lief. Het voelt heel zacht, net een wattebolletje in zijde gewikkeld. Lena vertelt Piep over de andere spoken en laat ze zien. Dan leert Piep haar een spokenverjaagspreuk. Die moet ze hardop zeggen en dan hard in het spook prikken. Lena vindt het eng om de spoken aan te raken. Maar samen met Piep oefent ze de spreuk en uiteindelijk jaagt ze de spoken stuk voor stuk weg. Eindelijk kunnen ze lekker rustig gaan slapen.

De spokenverjaagspreuk en het vingerpoppetje zijn bijzonder leuk voor de interactie. De kinderen kunnen de spreuk tegelijk met Lena van Piep leren. En na afloop van het verhaal mag Piep natuurlijk best een keertje mee naar bed!

Conny Bais

 

Meer van Eve Tharlet
Beloofd is beloofd
De kiezenkrakers
Gefeliciteerd, lieve Paultje
Jij bent heel bijzonder
Piep, het kleine nachtspook

 

Meer van Brigitte Weninger
Beer en kleine engel
Dag pappa, tot volgende week
Miko is boos!
Piep, het kleine nachtspook

Welterusten, Nina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright