HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

De piratenschool

2. Iedereen aan boord!

 

Ze zijn met vijf, net zoals het aantal vingers aan elke hand: de zeewolfjes Jim, Ondina, Anton, Bakboord en Stuurboord. Elk van hen hoopt een goede zeerover te worden en ze zitten allemaal in het eerste jaar van de piratenschool.

 

Terwijl de andere ploegen reeds volop in de race voor de Zee Cup zitten, krijgen Jim en zijn vrienden hun eerste les op het oude piratenschip van Kapitein Hangmat. Stuurboord licht per ongeluk het anker en het schip krijgt snelheid in volle vaart … en er is geen manier om het te stoppen!

 

Sir Steve Stevenson & Stefano Turconi
Bakermat / Baeckens Books
ISBN 9789054616818, prijs € 9,95.
Direct bestellen bij
Bol.com of Bruna

 

Zie ook deel 1 'Het Kwalleneiland.

 

 

Recensie

Sir Steve Stevenson schreef deze grappige nieuwe reeks voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar. De boekjes zijn speels vormgegeven en fraai geïllustreerd door Stefano Turconi. Het avontuurlijke verhaal leest lekker vlot en is gedrukt in een groot lettertype. Het verhaal wordt ondersteund door vrolijke cartooneske illustraties en speelse typografie. Dit maakt de boekjes ook aantrekkelijk voor minder gretige lezertjes.

Op het schutblad kunnen de kinderen hun naam invullen. In de daarop volgende pagina's maken we middels illustraties en tekstballonnen kennis met de vijf Zeewolfjes en hun meesters van de piratenschool. Het boek bevat vervolgens een proloog en zes hoofdstukjes. (grappig detail: hoofdstuk '5+1'; een echte piraat kan slechts tot vijf tellen)

Ter afsluiting is een apart hoofdstukje gewijd aan 'Basisprincipes van de piraterij' met een plattegrond van de piratenschool en een aantal leuke feiten en weetjes. Bijvoorbeeld hoe je je 's nachts kunt oriënteren door de sterren te observeren, het gebruik van een kompas en de speciale piratencode 'de code van de vijf vingers'.

Kortom: aanrader voor kleine avonturiers om zelf te lezen óf voor te lezen!


 

 

Meer over piraten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright