HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

De piratenschool

1. Het Kwalleneiland

 

Ze zijn met vijf, net zoals het aantal vingers aan elke hand: de zeewolfjes Jim, Ondina, Anton, Bakboord en Stuurboord. Elk van hen hoopt een goede zeerover te worden en ze zitten allemaal in het eerste jaar van de piratenschool.

 

Jim en zijn vrienden bereikten eindelijk de Kwallenrots waar de Piratenschool gevestigd is. Daar wacht hen de eerste proef: Kapitein Hangmat laat hen alleen achter op een verlaten eiland met een kist vol vreemde voorwerpen. De jongens moeten het schoolgebouw voor zonsondergang vinden, willen ze toegelaten worden op de Piratenschool.

Sir Steve Stevenson & Stefano Turconi
Bakermat / Baeckens Books
ISBN 9789054616818, prijs € 9,95.
Direct bestellen bij
Bol.com of Bruna

 

Zie ook deel 2 'Iedereen aan boord!.

 

 

Recensie

Sir Steve Stevenson schreef deze grappige nieuwe reeks voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar. De boekjes zijn speels vormgegeven en fraai geïllustreerd door Stefano Turconi. Het avontuurlijke verhaal leest lekker vlot en is gedrukt in een groot lettertype. Het verhaal wordt ondersteund door vrolijke cartooneske illustraties en speelse typografie. Dit maakt de boekjes ook aantrekkelijk voor minder gretige lezertjes.

Op het schutblad kunnen de kinderen hun naam invullen. In de daarop volgende pagina's maken we middels illustraties en tekstballonnen kennis met de vijf Zeewolfjes en hun meesters van de piratenschool. Het boek bevat vervolgens een proloog en zes hoofdstukjes.

Ter afsluiting is een apart hoofdstukje gewijd aan 'Basisprincipes van de piraterij' met een plattegrond van het schip De Kerkuil en een aantal leuke feiten en weetjes. Bijvoorbeeld het gebruik van windkracht, zeilen en ankers, de namen van diverse soorten schepen, de taakverdeling aan boord en de vier de meest voorkomende knopen.

Kortom: aanrader voor kleine avonturiers om zelf te lezen óf voor te lezen!


 

Meer over piraten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright