HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 

 Er is plaats voor iedereen!


In het kleine bos op de heuvel zijn nieuwkomers niet welkom.
De dieren gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Tot er op een dag een houthakker komt.


Alberto Benevelli & Loretta Serofilli
Uitgeverij De Vries - Brouwers
ISBN 9789059271166, prijs € 9,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Samenvatting

Een fazant vindt een mooi bos waar hij zijn nestje gaat bouwen. Hij woont er nog maar net of een haasje rent zijn bos in, op zoek naar een schuilplaats voor de jagers. De fazant roept woedend: "Weg! Ophoepelen uit mijn bos!" Het haasje zegt: "Je hebt toch geen last van mij? Er is meer dan genoeg ruimte voor ons allebei. Jij vliegt in de lucht en ik loop op de grond." De fazant is onvermurwbaar, maar het haasje blijft.
Langzaam maar zeker komen steeds meer dieren naar het bos. Stuk voor stuk krijgen ze te horen dat ze moeten ophoepelen. Toch gaan ze er wonen. Er is immers plaats en eten genoeg voor iedereen. Maar wat er niet is, is vrede. De dieren zijn onverdraagzaam naar elkaar, niemand gunt de ander wat. Wanneer een houthakker de bomen in het bos begint om te hakken, raken de dieren in paniek. Gezamenlijk jagen ze de houthakker weg. "Weg, ophoepelen uit mijn bos!" De houthakker vlucht en de dieren vieren samen feest. De houthakker is wanhopig, hij heeft geen hout om te verkopen. Maar dan vindt hij dode takken op de grond. Hij verzamelt de takken en verkoopt ze in de stad. Zo hoeft hij geen bomen meer om te kappen en hij doet de dieren geen kwaad. De houthakker bouwt zijn huisje aan de rand van het bos. Uiteindelijk leeft iedereen in vrede samen. Er is immers plaats genoeg voor allemaal?

Tijdloos voorleesverhaal voor een actueel thema!

Pakkend voorleesverhaal voor kleuters waarin de onderliggende boodschap eenvoudig wordt overgebracht. Met sfeervolle illustraties in zachte aquareltinten.

Een boek dat zich uitstekend leent voor het thema: verdraagzaamheid en tolerantie.

Ander raakvlak is het duurzaam beheer van natuurlijke hulpbronnen: de houthakker is afhankelijk van het hout in het bos. Hij vindt een manier om van het bos te profiteren, zonder schade aan te richten.

Leeftijd vanaf ca. 5 jaar.

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright