HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

Conny Bais (Red.)

PRENTENBOEKEN TIPS - NAJAAR 2006

Een selectie leuke opmerkelijke prentenboeken voor peuters en kleuters, onlangs verschenen!


Verkrijgbaar bij de boekhandel of te leen bij de bibliotheek.

 
 

Luiereend en Potjeknor
Net mensen
Hangoor
Het allermooiste cadeau
Worteltjestaart (incl. recept en zaadjes!)
Een bijzondere brief
Ik wil een diamantDrie stukjes nacht
Springen, spelen en sporten met nijntje
Supervrienden
Waarom moet ik naar bed?
Het bos


Thema kerst en Winter


Thema Sinterklaas

Meer prentenboeken...


 
 

 

 

Luiereend en Potjeknor

Luiereend wil dolgraag met Potjeknor spelen, maar die heeft even geen tijd. Hij zit namelijk op zijn potje. Luiereend beseft dat zijn natte, koude luier geen pretje is en dat het fijner is om op het potje te plassen!

Een grappig verhaaltje dat perfect aansluit op de belevingswereld van peuters. De kleintjes herkennen zichzelf in de zindelijke Potjeknor óf in Luiereend die graag het voorbeeld van Potjeknor volgt. Vierkant stevig kartonboek met op de linkerpagina's een korte tekst en kleine afbeelding en rechts een paginagrote prent. Mooie rustige illustraties met als bijzonder detail de aaibare luier op alle afbeeldingen.

Aanrader voor kinderen die op het punt staan zindelijk te worden of dat net geworden zijn!

Luiereend en Potjeknor - Bernette Ford en Sam Williams
Gottmer Uitgevers Groep
ISBN 9025741150, prijs: € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

Waarom moet ik naar bed?

 

Waarom moet ik naar bed?

mika moet naar bed.
tenminste, dat zegt zijn moeder.
maar waarom moet hij eigenlijk naar bed?
en waarom staat die beer daar op hem te wachten?
en waarom maken al die marmotten in dat kasteel zo'n lawaai?


Op iedere 'waarom' weet Tim's mama een fantastierijk antwoord te geven dat Tim afleidt tijdens het uitkleden, in bad gaan, tandjes poetsen en naar bed toe gaan.

Een mooi en geestig samenspel van een wars nieuwsgierig jongetje waarvan de belevingswereld schommelt tussen realiteit en fantasie, en een moeder die daar op een speelse manier gebruik van maakt. De illustraties tonen het absurdistische verhaal dat moeder voor haar zoontje verzint terwijl in tegenoverliggende pagina's Tim haast ongemerkt wordt opgemaakt voor het bed. Vrolijke, bijzondere illustraties in een warme kleurstelling.

Waarom moet ik naar bed? - Tim Snoodijk
Zirkoon Uitgevers
ISBN 905247379X, prijs: € 12,75.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

Net mensen - Ingrid & Dieter Schubert

 

Net mensen

Dieren zijn net mensen - of is het andersom? Olifanten brengen hun jongen naar de olifantencrèche en ongehoorzame aapjes krijgen een draai om hun oren. Er wordt door dieren geknuffeld, gepoetst, gevoerd en opgevoed.

Dit recentelijk verschenen prentenboek van meesterduo Ingrid en Dieter Schubert is wederom een lust voor het oog! Prachtige natuurgetrouwe illustraties van dieren die vertederend, bijna aaibaar, zijn afgebeeld.

Voor jong en oud een feest om naar te kijken en leerzaam bovendien! Een eerste kennismaking met biologie, de dierenwereld en de verschillende manieren waarop dieren hun jongen krijgen en grootbrengen. Een boek dat niet mag ontbreken in de boekenkast.

Net mensen - Ingrid & Dieter Schubert
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9056378279, prijs: € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

Hangoor - Dick Bruna

 

Hangoor

Er komt een nieuwe jongen bij nijntje in de klas. Zijn naam is daan. Daan zijn ene oor blijft niet omhoog staan. Iedereen noemt hem hangoor. Wanneer nijntje ontdekt dat hij dat helemaal niet leuk vindt, bedenkt ze een plan. Nijntje vertelt de klas dat ze hem gewoon daan moeten noemen, omdat hangoor een scheldnaam is.
Als daan de volgende dag op het schoolplein verschijnt, roept iedereen: ha daan!

Thema: pesten.

Lief boekje waarin Dick Bruna op subtiele wijze en in begrijpelijke taal het maatschappelijke onderwerp pesten aan de kaak stelt. Een aanrader!

hangoor - Dick Bruna
Mercis Publishing
ISBN 9056471988, prijs: € 5,75
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

Drie stukjes nacht

 

Drie stukjes nacht

Eens, lang geleden kwamen er drie stukjes nacht uit de lucht gevallen. Een moedermuis gaat op zoek naar hun ouders. Maar niemand is de baby's kwijt en niemand vindt ze leuk. Ze besluit om zelf voor de kleintjes te zorgen. Maar dat valt niet mee omdat de kleintjes heel anders zijn dan zij. "Oh la la, wat is het leven ingewikkeld. Maar er is altijd wel weer een oplossing!"

Een heerlijk voorleesboek met rustige herkenbare illustraties en een positieve boodschap. Terloops maken de kinderen luchtig kennis met de leefwijze van nachtdieren, (vleer)muizen, en (trek)vogels. Hier en daar wat woorden die vragen om uitleg of gesprekjes uitlokken: een mooie gelegenheid tot interactie bij het voorlezen. Leuk en leerzaam!

Het verhaal bevat mooie onderliggende thema's zoals doorzettingsvermogen, onvoorwaardelijke liefde en het uitbalanceren van een opvoeding waarbinnen kinderen de ruimte hebben om zichzelf te zijn en te ontplooien.

Drie stukjes nacht - Rose-Marie Vassallo & Godeleine de Rosamel
Allasso/Mercis Publishing
ISBN 905647118X, prijs: € 13,00
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

 

Het allermooiste caadeau

 

Het bos

Wout en Fien trekken hun stevige schoenen aan, want ze gaan naar het bos. Daar heeft een roodborstje een nest tussen de takken van een struik gebouwd. Wat verder tokt een specht op een stam. En in het zand staan sporen van kleine pootjes! 's Nachts liggen Wout en Fien te slapen in hun bed. Ze dromen zachtjes van hun avontuur in het bos. Wat hebben ze veel geleerd!

Een leuk en leerzaam boekje met vrolijke illustraties zoals we die gewend zijn van Liesbet Slegers. Het boekje bevat extra verstevigde bladzijden. De rechterpagina's zijn uitklapbaar, zodat je steeds een drieluikje krijgt. Op de achterzijde wordt steeds 'ingezoomd' op één bepaald dier waarover wat extra informatie wordt gegeven.
Geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar.

Het bos - Liesbet Slegers
Standaard Uitgeverij
ISBN 9002220472, prijs: € 8,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

Het allermooiste caadeau

 

Het allermooiste cadeau

Ming wil zijn beste vriend Tibbe een cadeau geven. Maar wat geef je aan iemand die alles al heeft? Ming zoekt in alle hoeken en gaten, maar kan nergens iets vinden. Dan heeft hij een briljant idee: hij pakt het in en rent Tibbe tegemoet met ... het allermooiste cadeau!

Een komisch en lief verhaal. Wat is het ultieme cadeau voor iemand die alles al heeft? Niets! Maar waar vindt je niets in een wereld vol iets?... In weinig woorden en met minimale beelden laat Patrick McDonnell zien waar het uiteindelijk om gaat: om vriendschap, om samen zijn en verder niets nodig hebben. Het allermooiste cadeau wordt vertaald in 12 landen.

Het allermooiste cadeau - Patrick McDonnell
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9056378570, prijs: € 7,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

Supervrienden

 

Supervrienden

Slak is jarig en al zijn vrienden komen met een cadeautje langs. Reden genoeg om blij te zijn, zou je denken, maar toch is Slak een klein beetje verdrietig, want met zijn slakkengang kan hij zelf niet meedoen met de spelletjes. En cadeautjes krijgen is best leuk, maar wat heb je als slak aan een doosje spijkers, een paar houten planken of een stel kastanjes? Maar slak heeft zijn vrienden onderschat. Als hij het laatste vreemde cadeau heeft uitgepakt gaan zijn vrienden aan de slag en binnen de kortste keren presenteren ze hem een prachtig, supersnel slakmobiel...

Thema: jarig zijn, vriendschap.

Supervrienden - Fiona Rempt & Noelle Smit
Gottmer Uitgevers Groep
ISBN 9025741371, prijs: € 10,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

 

Worteltjestaart

Haas heeft zo'n zin in worteltjestaart! Maar wat een pech. Bakker Big verkoopt geen worteltjestaart. Hij heeft wel een recept. Haas gaat meteen aan de slag. Het water loopt hem al in de mond als hij aan die lekkere taart denkt. Maar dan ontdekt Haas dat er iets ontbreekt: worteltjes! En Rat op de markt verkoopt ze niet...

Een gezellig en grappig voorleesverhaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Samen met Haas gaandeweg ontdekken hoe worteltjes groeien en hoe je er overheerlijke taart van kunt bakken.

Inclusief recept voor worteltjestaart én zaadjes om zelf worteltjes te kweken!

Worteltjestaart - Annemarie Bon & Gertie Jaquet
Unieboek
ISBN 9026917082, prijs: € 11,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

 

Ik wil een diamant

Wanneer Mol op een winterse middag uit zijn holletje kruipt, ziet hij dat het bos is bedekt met een witte, donzige deken. Mol heeft nog nooit sneeuw gezien, en hij gaat op onderzoek uit. Tot zijn verrassing vindt hij een mooie diamant in de sneeuw. Maar is dat wel een diamant?

Een sfeervol aandoenlijk verhaal en een waardige opvolger van "Ik wil de Maan".
Met zachte sfeervolle illustraties van Vanessa Cabban. Op enkele pagina's wordt het verhaal in (beginnende) stripvorm afgebeeld.

Ik wil een diamant - Jonathan Emmett & Vanessa Cabban
Unieboek BV
ISBN 9000037247, prijs: € 12,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

 

 

 

Waarom moet ik naar bed?

 

Een bijzondere brief

Het is feest in de stad en iedereen gaat er naar toe. Pieter de postbode heeft haast want hij wil ook graag naar het feest. Maar dan moet hij wel hard doorwerken, want zijn tas zit propvol. Pieter stopt er nog één bijzonder brief bij van hemzelf aan Luca. Slingerend onder zijn zware last fietst Pieter weg. Dan gebeurt er iets ergs: onderweg waaien er een heleboel brieven en kaarten uit zijn tas. Ook die ene bijzondere brief. Gelukkig vindt Sem de brieven en hij zal Pieter wel helpen. Per ongeluk bezorgt hij Pieters brief bij de vreselijke mevrouw Citroen...

Een grappig verhaal met fraaie sfeerondersteunende illustraties van Els Egeraat. Pentekeningen die zacht zijn uitgewerkt in warme aquarel- of acrylverftinten. Een boek met aardig wat tekst, maar het leest vlot voor. Geschikt voor kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Een bijzondere brief - Vivian den Hollander
Uitgeverij Van Holkema & Warendorf
ISBN 9026917694, prijs: € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

springen, spelen en sporten met nijntje

Met dit boek nodigt nijntje al haar vriendjes uit om te bewegen. Ze heeft zin om buiten te spelen en er is van alles te doen: steppen, rolschaatsen, tikkertje of echte sporten zoals voetballen. Bewegen kan overal: in het park, in de speeltuin, maar ook in de gymzaal. Lekker dansen of touwtje springen, het plezier staat altijd voorop.

Een stevig kartonboek van extra groot formaat (A3 liggend), handig voor gebruik op de peuterspeelzaal of in de klas.

springen, spelen en sporten met nijntje - Dick Bruna
Mercis Publishing
ISBN 9056472283, prijs: € 13,75.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 
 

MEER PRENTENBOEKEN

Dieren en insecten
Sinterklaas en Piet
Dikkie Dik - Sint- en Kerstverhalen
  Winter en kerstmis
  Seksuele opvoeding/voorlichting
  Lente en Pasen 2006
  Prentenboeken Toppertjes
  Prentenboeken tips winter en kerst
  Voorlezen

 

 
 
Conny Bais (Red.)  
 
 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright