HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

November 2005

Prentenboeken Tips

Een selectie mooie en nieuwe prentenboeken om uit voor te lezen of cadeau te geven met de feestdagen.
Te leen bij de bibliotheek of verkrijgbaar bij de boekhandel.

 

 
 

Sinterklaasje

Sinterklaas is al heel oud. Op zes december is hij jarig en dat viert hij met alle kinderen. Hij woont samen met zijn Pieten in Spanje en samen werken ze een heel jaar aan het inpakken van cadeautjes.

Een eenvoudige versie van het Sinterklaasverhaal. Breed voorleesformaat (A4, liggend) met vrolijke kleurrijke prenten. Een aanrader wanneer je kindje nog niet helemaal begrijpt wie Sint en Piet zijn. Verlangend kijkt je kindje straks uit naar de komst van Sinterklaas.

Sinterklaasje - Liesbet Sleger
Uitgeverij Clavis
ISBN 9044801015, prijs: € 12,95
Direct bestellen bij bol.com

 

 

De kleine kerstman (vanaf 4 jaar)

De kleine kerstman is dol op kerstmis. Als de andere kerstmannen nog piekeren welke cadeautjes ze de kinderen willen geven heeft hij alles al ingepakt. Hij verheugt zich erop om zijn zelfgemaakte cadeautjes en koekjes aan de kinderen te geven. Maar hij mag niet mee. Hij is te klein. Verdrietig gaat de kleine kerstman het bos in. Daar hoort hij de dieren praten. Ze vinden het niet eerlijk dat ze nooit cadeautjes krijgen. De kleine kerstman krijgt een idee...

Heerlijk sfeervol prentenboek van supergroot formaat (ca. 37,5 x 27 cm) met prachtige schilderachtige prenten. Leeftijdindicatie vanaf 4 jaar, maar met wat improvisatie tijdens het voorlezen is het ook voor jongere kinderen een heel mooi kerstverhaal.

De kleine kerstman - Stohner & Wilson
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9047700155, prijs: € 13,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Nieuw: gelukkig nieuwjaar, nijntje

Nijntje en Nina vieren samen nieuwjaar en geven een feestje. De vriendinnen maken mooie uitnodigingen voor iedereen en binden ze vast aan felgekleurde ballonnen. Maar onderweg naar huis waaien de ballonnen weg… Hoe moet iedereen nou te weten komen dat er een feestje is?

Een nieuw deel in de succesvolle serie 3D boeken, speciaal voor de feestdagen. Het verhaal is gebaseerd op een extra lange episode uit de tv-serie. Deze nieuwjaarsspecial zal later dit jaar bij KRO's Kindertijd uitgezonden worden.

nijntje 3 D boek - gelukkig nieuwjaar, nijntje
Uitgeverij Dick Bruna.
ISBN 90-5647-397-2, prijs: € 5,95
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Allemaal de liefste (vanaf ca. 3 jaar)

Er waren eens een mamma beer en een pappa beer die elke avond tegen hun drie kleine beertjes zeiden: 'Jullie zijn de liefste beertjes van de hele wereld.' Maar op een dag begonnen de drie beertjes zich af te vragen wie van hen de allerliefste was. Hoe weet mama nou dat zij de liefste van de hele wereld zijn? Het eerste beertje heeft een donkere snoet, het tweede is het enige meisje en het derde beertje is de kleinste. Wie van hen vinden papa en mama nou de allerliefste? Er kan er toch maar één de aller-allerliefste zijn? Papa beer geeft daarop het allerbeste antwoord en de beertjes zijn blij en tevreden.

Een 'berengezellig' boek met een herkenbaar thema. Welk kind vraagt zich niet eens af of papa en mama hun broertje of zusje niet liever vinden? Op diplomatieke en liefdevolle wijze weten papa en mama elk beertje gerust te stellen. Fraaie prenten in warme tinten versterken de knusse sfeer van het verhaal. Een prachtig voorleesboek van de makers van de klassieker 'Raad eens hoeveel ik van je hou'. Er is ook een Allemaal de Liefste babyboek verschenen. Hierin kunnen ouders alles kwijt over hun nieuwste spruit. (ISBN 9056377485 € 14,95).

Allemaal de liefste - Sam McBratney & Anita Jeram
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9056376209, prijs: € 12,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Nieuw: Nijntjes lievelingskleuren

Weet jij welke kleur ballon nijntje het mooist vindt? En welke kleur heeft haar lievelingsjurk? Pak het boek en doe maar mee! Raad wat nijntjes lievelingskleuren zijn.

De tekeningen in het boek kunnen omgetoverd worden naar nijntjes lievelingskleuren. Door aan de tabjes te trekken, verander je de kleur van het plaatje en kun je controleren of je goed geraden hebt. Het lijkt wel toveren!

nijntjes lievelingskleuren
Uitgeverij Dick Bruna
ISBN 90-5647-367-0, prijs: € 12,50
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Nieuw: Circus! (vanaf 3 jaar)

Massimo, de baas van het circus stelt ons voor aan alle artiesten die hun act opvoeren. Olifanten, acrobaten, jongleurs, clowns, koorddansers en leeuwen passeren de revue terwijl het orkest speelt. Boem-boem-retteketet tuterutuut - ping ping! Het kleine clowntje Bambino kijkt vol bewondering en spanning mee en probeert de kunstjes na te doen. Klap maar in je handen ...!

Een vrolijk speels boekje vol interactieve momenten en herhaling. De tekst helpt je het verhaal levendig te vertellen: "Ooooh, nu moet je opletten, Haha, nu wordt het lachen of "Ssst. Nu moeten jullie heel stil zijn." Iedere act begint met het orkestmuziekje en eindigt met een applausje. Vragen als "wie komt daar binnen?", "zie je wat Leonardo doet?" nodigen kinderen uit te reageren. Geen kind zal tijdens het voorlezen stil blijven zitten.

Thema: circus.

Circus! - Betty Sluyzer & Pauline Oud
Uitgeverij Kimio
ISBN 9056477811, prijs: € 8,95
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Dat ben jij, Kiki - Prentenboek van het jaar 2006

Eendje Kiki en opa kijken samen foto's. Wie ligt daar in dat wiegje? Wie is er net lekker in bad geweest? En wie is dat kleine eendje dat zoveel cadeautjes krijgt? Dat ben jij, Kiki! Na afloop maakt Kiki een mooie tekening voor opa. 'Wie is dat?' vraagt opa. 'Zo zie jij eruit als je mij een knuffel geeft', zegt Kiki.

Wie herkent het niet? De verwondering van kinderen wanneer ze babyfoto's van zichzelf zien. "Wie is dat?" De band tussen grootouder en kleinkind, mooi geïllustreerd door knusse tafereeltjes, bijv. Kiki op schoot bij opa lekker warm voor de open haard. Leuke 'close-ups' van de foto's en Kiki's tekening.
Een mooi en gezellig boek om uit voor te lezen.

Dat ben jij, Kiki - Amy Hest & Jill Barton
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 90-5637-571-7, € 12,95.
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Nieuw: Hendrik Heilbot (vanaf 4 jaar)

Hendrik Heilbot is een heel verlegen jongetje dat niet door de mensen gezien wil worden. Voor ieder plekje waar hij komt, heeft hij een speciaal pak gemaakt. Hij valt helemaal weg tegen de achtergrond. Zo draagt hij in het park een bloemetjespak en gebruikt een boekenmotief voor de bibliotheek. Wanneer hij wordt uitgenodigd voor een feest op het paleis durft hij in eerste instantie niet. Maar Hendrik krijgt een idee. Hij maakt een pak van zilver en goud. Hij vergist zich echter. Het is een tuinfeest! Hendrik wordt door iedereen gezien. Maar dan wordt zijn leven spannend en kleurrijk!

Een sprookje met moraal van het veelbelovende nieuwe talent: David Lucas. Zijn voorliefde voor de Middeleeuwse kunst is duidelijk zichtbaar in prenten. Een hart onder de riem voor iedereen die verlegen is.

Hendrik Heilbot - David Lucas
Uitgeverij Mercis Publishing - Allaso
ISBN 90-5647-227-5, prijs: € 13,00
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Nieuw: Het grote Kimioboek voor de allerkleinsten (1 t/m 5 jaar)

Een uitgave ter ere van het twintigjarige jubileum van uitgeverij Kimio. Voorlezen, kijken, aanwijzen, zingen en meedoen met Kimmie, Tijn, de drie haasjes, en vele anderen. Verhaaltjes die uitnodigen tot interactie tussen voorlezer en kind. Laat je kindje bijvoorbeeld reageren of aanwijzen bij o.a. het prentenboekje 'Een lepel en een vorkje" (een peer en een banaan...zie jij dat flesje staan?) of 'Alle auto's staan stil' (Zie je Po en politiehond?) Gezellig samen 'Poesje Mauw' zingen of lekker gek bewegen bij 'Dag Sint, Dag Piet': Hoplapop, Wie buitelen daar? Dat zijn de Pieten. Ze springen en draaien en staan op hun kop. Hoplahop! Kun jij ook op je kop?

Een prachtig cadeauboek met een verzameling van 27 verhaaltjes, versjes, prentenboekjes en kijkplaten van bekende en minder bekende Kimio-characters. Een verzamelbundel van maar liefst 240 pagina's met een grote variatie aan thema's geschikt voor diverse leeftijden van 1 tot en met 5 jaar. Daardoor is het boek waar je wat jaartjes mee vooruit kunt. Kortom een aanwinst voor je boekenkast.

Het grote Kimioboek voor de allerkleinsten
Uitgeverij Kimio.
ISBN 90-5647-712-9, prijs: € 24,95
Direct bestellen bij bol.com

 

Meer Prentenboeken tips

Moederdag (prentenboekjes waarin mama een rol speelt)
Pasen en Lente
Kerstmis en winter
Wat je peuter vertelt
Spelen met Prentenboeken
Voorlezen over Sint en Piet
ABZebra, uniek dierenalfabet
 
Boeken over opvoeding van dreumes, peuter en kleuter
 
 

Conny Bais

 

 

 
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright