HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 


Eerste schooldag


Prinses Arabella gaat naar school

 

Prinses Arabella is blij: ze mag eindelijk naar school. Op school leert ze tellen, buigen en lintjes doorknippen. Op een dag mogen alle prinsesjes hun lievelingsdier meenemen naar school. Kun je raden welk dier Arabella meeneemt?

Met een stevige A4-knippuzzel.

Voor peuters vanaf 3 jaar en ouder.

Mylo Freeman
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN 9789058384928, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com (inkijk-exemplaar!)


Recensie

Samenvatting
Prinsesje Arabella kan niet wachten tot ze naar school mag! Maar de lessen zijn heel anders dan ze zich had voorgesteld. De gymles blijkt een gracieuze buigles. De mooie boekjes die Arabella enthousiast inkijkt, worden alleen gebruikt bij de rechtop-lopen-les. De schaar waarmee Arabella een prachtige slinger knipt, is bedoeld voor de les in lintjes doorknippen! Bij de rekenles stelt de juf zo'n domme vraag: "hoeveel is 1 kroontje plus 1 kroontje' dat het prinsesje stampvoetend uitroept dat ze naar huis wil. Om het goed te maken mogen ze dan van de juf de volgende dag hun lievelingsdier meenemen. Raad eens wat prinsesje Arabella meebrengt?

Prachtige ecoline-tekeningen van Mylo Freeman in warme exotische kleuren versterken de sfeer. Het verhaal speelt zich af in een tropische setting en.. wat heerlijk: de samenstelling van het klasje is multiculureel.

Het schutblad verraadt al een beetje wat voor dier prinsesje Arabella meeneemt, ook wanneer je het eerste Arabella is jarig niet hebt gelezen. Neem dat ook zeker mee, tijdens het voorlezen! Wat komt daar achter het gordijn te voorschijn?

Grappig voorleesboek over een niet alledaagse eerste schooldag!

Conny Bais

 

 

Meer van Mylo Freeman

Allemaal oogjes
Prinses Arabella gaat naar school
Prinses Arabella maakt kleuren
Zaza en het potje

 

 

 

Meer boekjes over de eerste schooldag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright