HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Ridder Ratjetoe en de drakameel

 

In Kolderbrij zijn alle draken verdwenen. Ridder Ratjetoe verveelt zich verschrikkelijk. Was er maar een draak om lekker achteraan te zitten. Want wat voor nut heeft een ridder zonder dat er draken zijn? Dan krijgt hij een idee. Maar of hij een echte draak krijgt...?

 

Stefan Wolters
Uitgeverij Sjaloom
ISBN 9789062495597, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

Recensie

Echt een aanrader! Een hilarisch eigentijds verteld sprookje met humor en een fantasie die tot de verbeelding spreekt van jonge kinderen.

Ridder Ratjetoe had al zesentwintig keer dierenkwartet met zijn paard gespeeld. Hij verveelt zich een sigaar. Dat komt omdat hij alle draken in Kolderbrij heeft verslagen. Meer kunnen ridders eigenlijk niet. Maar dan komt Ridder Ratjetoe op een idee: hij plaatst een advertentie in de krant:

"Ridder zoekt draak. Je krijgt eten en drinken. Mooie grot in de tuin.
Op zondag mag je uitslapen. Bel voor informatie Ridder Ratjetoe..."

Eindelijk belt er iemand aan, maar het is geen draak, het is een kameel! Samen werken ze een fantastisch plannetje uit waardoor iedereen in Kolderbrij nog lang en gelukkig verder kan leven....

Een uitbundig prentenboek met speelse typografie en pakkende bijna kolderieke illustraties, als door een kinderhand getekend.

Thema: sprookjes, ridders.

 

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright