HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Rombertus, de rode reiger

anders dan anders

 

Rombertus de reiger is een opvallende verschijning: hij is niet alleen vuurrood, maar draagt bovendien kleren. De andere vogels van het weiland vinden hem dan ook maar raar. Rombertus voelt zich erg eenzaam en verdrietig. Gelukkig ontmoet hij Mientje en Jowanna, die hem laten inzien dat hij wél mooi is, van binnen en van buiten.

Het duurt even voor Rombertus zijn lange benen door de broekspijpen heen krijgt en hij worstelt een tijdje met de rits en de riem. De broekspijpen zijn veel te lang. Rombertus slaat ze een paar keer om. Als hij daarmee klaar is, kijkt hij om zich heen, op zoek naar een spiegel. Hij ziet er een vlak naast de trap, waar Mientje zich verborgen houdt achter een etalagepop. Rombertus gaat voor de spiegel staan en bekijkt zichzelf van alle kanten. 'Het einde!' zegt Rombertus hardop.

 

Willem Bek
De Vier Windstreken
ISBN 9789055798773, € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Rombertus, een opvallend rode reiger, houdt van het dragen van mooie kleren, anders dan de andere vogels in de wei. Hij wordt uitgelachen, iedereen vindt hem maar een 'rare vogel'. Rombertus is juist ongelukkig met zijn lange snavel en denkt dat hij daarom wordt gepest. Mientje Mus vindt die kleding van Rombertus wel wat hebben. Ze volgt Rombertus en ontdekt dat hij zijn kleren uit een winkel pikt. Eddie Ekster, die Rombertus altijd uitlacht, is hen ook gevolgd. Wanneer Mient hem redt uit een penibele situatie moet hij beloven om het geheim van Rombertus aan niemand niet te verklappen. Maar dat valt niet mee... Gelukkig loopt het verhaal goed af en de rode kleur en de kleding van Rombertus blijken heel goed van pas te komen.

Een mooi leesboek om thema's zoals 'anders zijn / pesten, zelfbeeld (onzekerheid), tolerantie en vriendschap bespreekbaar te maken. Leesniveau AVI-E5 voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright