HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Samen aan zee

Het is zomervakantie. Meeuw en Muis zijn al vroeg op het strand. Maar na een uur vervelen ze zich. Muis verzint een spelletje: doolhofje spelen inde konijnengangen. Maar dat vindt Meeuw maar niets, zijn hoofd blijft vasthangen in het hol. Hij springt liever van de ene strandpaal naar de andere. Helaas, dat is niets voor Muis. Alle spelletjes die leuk zijn voor Muis, vindt Meeuw stom. En andersom. Gelukkig heeft de tekenaar een oplossing...

Lemniscaat bestaat 45 jaar. En dat vieren ze door elke maand een andere illustrator in het zonnetje te zetten. Juli is de maand van Paula Gerritsen. Samen aan zee heeft zij speciaal voor dit jubileum gemaakt.

Paula Gerritsen
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9789047700456, prijs € 2,50.

Recensie:

Grappig voorleesverhaal met pakkende illustraties. Een muis en een meeuw die samen willen spelen en bedenken allerlei strandspelletjes. Dat ontaardt in een ruzie en de kinderen zijn even teleurgesteld tijdens het voorlezen. Maar dan grijpt de schrijfster in: "Oei.... dit is geen leuk einde van een boek. Ik moet me er even mee gaan bemoeien". Zo krijgen we toch nog een happy end!

Thema: strand, zee, samen spelen, ruzie.

Conny Bais

 


Meer van Paula Gerritsen

Mijn eerste van Dale

 

 

 

 

Hotze de botskabouter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright