HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

 

Schattig

Over stoer zijn, lief zijn maar vooral: jezelf zijn.

 

 
 

 
 

Schattig

Tijn het konijn is klein en pluizig en iedereen vindt hem schattig. Maar Tijn wil niet schattig zijn! Hij besluit er iets aan te doen. Hij oefent in boos kijken en stoer lopen en koopt een gave zonnebril. Met een ring door zijn oor en een tattoo op zijn arm scheurt hij door de straten op zijn lawaaierige motor. Dan steekt Truuske over. Tijn vindt haar lief, maar zij vindt hem een engerd. Snel legt hij al zijn stoere spullen af en rent haar verliefd achterna. Samen zijn ze dolgelukkig en in de lente worden hun kleine konijntjes geboren. Maar of die ook zo schattig zijn?

Pluizige Tijn doet er alles aan om zijn imago te veranderen. Hij kleedt en gedraagt zich als een 'vet coole gozer'. In eerste instantie vinden de volwassen dieren het wel schattig en lachen wat meewarig. Maar wanneer Tijn het bos doorkruist met zijn stinkende knetterende motor, houden ze eindelijk hun mond. Tijn is tevreden. Todat Truuske hem de spiegel voor houdt. Tijn beseft dat zijn stoere imago niet helemaal het gewenste effect heeft. Dan werpt hij alle toeters en bellen in de sloot en vindt het geluk met Truuske.

De afsluitende 2 pagina's getiteld 'STOUT' waarin de kleine konijntjes zich misdragen zijn kostelijk en favoriet bij de lezertjes. Let eens op typisch Nederlandse details zoals beschuit met muisjes (pak van de Ruijter) en de nagetekende nijntje.

Een humoristisch verhaal met een herkenbaar thema. De illustraties van Marije Tolman bevatten grappige en vindingrijke details waaraan de kleintjes veel kijkplezier beleven.

Schattig - Lida Dijkstra & Marije Tolman
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9056378619, prijs € 12,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

Conny Bais, november 2006.

 

Meer van Lida Dijkstra en Noëlle Smit

Een muisje kan geen optocht zijn!
Ik wil geen broertje!
Anton kan toveren
Schattig

 


 
 

 

 

 

 

 

 
  Zie ook:

 
  Boeken over Kerstmis en Winter  
  Boekentips over Zwarte Piet en Sinterklaas  
     
     
     
 

 

 
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright