HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

Siebe & Mette?


Vandaag staat opa aan de schoolpoort. Siebe mag met hem mee, joepie! Ze doen gekke spelletjes samen. Daarna praten ze over oma en verliefd zijn. Dat lijkt Siebe wel leuk, verliefd zijn! De volgende dag op school valt Mette zomaar om. Ze moet naar de dokter. Siebe is erg ongerust...

 

Moniek Vermeulen & Leen Van Durme
Uitgeverij De Eenhoorn
ISBN: 9789058385734, prijs € 8,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een hartverwarmend verhaal voor beginnende lezers over de eerste verliefdheid, maar ook over de hechte band tussen een opa en zijn kleinzoon en de eeuwige liefde van opa voor oma die overleden is.

Samenvatting
Siebe vraagt opa hoe het is om verliefd te zijn. "Als je verliefd bent, voel je je blij. Dan kriebelt het in je buik." Siebe wil ook graag verliefd zijn. Hij vindt zijn vriendin Mette wel lief. Op een dag wordt Mette ziek. Siebe is ongerust en gaat bij haar op bezoek. Haar moeder vertelt dat de dokter denkt dat Mette misschien te weinig ijzer in haar bloed heeft. Siebe vraagt opa wat hij deed wanneer oma vroeger ziek was. Dan krijgt Siebe een idee. Een dag later gaat Siebe met opa en en moeder op bezoek bij Mette. Siebe heeft een zware tas meegenomen. Er zit een cadeau in voor Mette. Iedereen is stom verbaasd wanneer blijkt dat er oud ijzer uit opa's schuurtje in de tas zit. De dokter heeft toch gezegd dat Mette ijzer nodig heeft? Iedereen moet lachen en Mette nog het hardst. Siebe en opa fluisteren met elkaar. Verliefd zijn is leuk. Heel leuk!

Voor beginnende lezers, na 9 maanden leesonderwijs.
AVI-M4, AVI 3.


 

 

 

 

 

 


 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright