HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

 

Sint wil op vakantie


Sint en Piet gaan op vakantie met de stoomboot. Ze willen samen op het strand spelen, in de zon liggen en pootjebaden. Piet doet meteen zijn zwembroek aan en begint te spelen.

Sint houdt liever al zijn kleren aan. Maar daardoor herkennen de kinderen hem en komen ze allemaal naar hem toe. Sint is blij met alle aandacht, maar wil ook rustig met Piet spelen. Elke dag laat hij meer kledingstukken achter op de stoomboot. Wanneer zullen de kinderen hem niet meer herkennen?

 

Over Sint die zich steeds verder uitkleedt tot hij niet meer herkenbaar is.


Bieke Stals & Ineke Marynissen
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044811612, € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Een humoristisch niet 'alledaags' Sinterklaasverhaal:

In Sint wil met vakantie gaat het nu eens niet over de Sinterklaasviering in december. Nee, Sint en Piet gaan in dit verhaal met de stoomboot op vakantie! Piet pakt alles in: strandspullen en knutselgerief en natuurlijk zwembandjes voor Sinterklaas, want die kan niet zwemmen. Op het strand is Piet helemaal in zijn element, hij bouwt zandkastelen, verkoopt zelfgemaakte bloemen voor emmertjes met schelpen en gaat heerlijk liggen zonnen. Maar waar is Sint toch al die tijd? Sint heeft het druk met de kinderen op het strand. Doordat hij steeds weigert om alleen zijn zwemkleren aan te trekken, wordt hij herkend. Hij vindt het heel leuk hoor, om met die lieve kinderen te spelen. Maar hij zou zo graag eens samen met Piet willen spelen of lekker luieren. Stukje bij beetje trekt Sint toch steeds weer iets uit. Pas wanneer hij ook zijn mijter afzet, kan hij eindelijk genieten van een onbezorgde vakantie.

Een grappig prentenboek met pakkende illustraties voor kinderen vanaf vier jaar. De tekst bevat herhaling, goed voor enige interactieve momenten tijdens het voorlezen. Hier en daar echter wel wat pittig woordgebruik zoals de 'albe', 'soutane' of 'stola' van Sinterklaas.

 

 

 

Meer boekjes over Sinterklaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright