HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Het Sinterklaasboek voor peuters en kleuters

herdruk


Als het weer december wordt, dan staat in elke krant Sinterklaas komt met zijn boot vol pakjes naar ons land. Een sinterklaasboek voor jonge kinderen. Over de stoomboot en het paard, en over de hoofdpiet, de bakpiet en de wegwijspiet. Over schoentjes bij de schoorsteen, en natuurlijk ook… over grote en kleine cadeautjes! Een vrolijk boek op rijm, dat ook heel geschikt is voor alle kindjes die voor het eerst het sinterklaasfeest meemaken.

 

Wie peuters en kleuters wil trakteren op het complete verhaal over Sinterklaas kiest voor dit prentenboek. Alle aspecten van het klassieke sinterklaasfeest komen aan bod zoals: de aankomst, de tocht door de straten, sinterklaasliedjes zingen bij de haard, Pieten die cadeautjes door de schoorsteen gooien, de Pieten die voor Sinterklaas en zijn paard zorgen, cadeautjes inpakken, pepernoten en speculaas bakken, het bezoek van Sinterklaas in de peutergroep of kleuterklas, pakjesavond en de tocht van Sinterklaas en de Pieten terug naar Spanje.

Dagmar Stam heeft de herkenbare en grappige tekeningen gemaakt. De hele tekst is op rijm. Omdat het een uitgebreid verhaal is kan het goed in stukjes worden gelezen. Het is een fijn boek om te lezen in de peuter- en kleutergroep maar ook voor thuis. Kinderen kunnen zelf al bladerend in hun eigen tempo de tekeningen goed bekijken en in zich opnemen.Marianne Busser en Ron Schröder
Illustrator: Dagmar Stam
Herziene druk: 2009.
ISBN 9789044324020, € 9,90.
Direct bestellen bij bol.com

 

 

Meer van dit duo

De allerliefste van de wereld
De liefste mama van de wereld, dat ben jij
De liefste papa van de wereld, dat ben jij
Het kerstboek voor peuters en kleuters
Het Sinterklaasboek voor peuters en kleuters
Hoera, we gaan naar zwemles
I love you
Liselotje zet haar schoen
Liselotje en het kerstfeest
PeuterPoëzie
Wat dacht je van een wiegje?

 

 

Meer boekjes over Sinterklaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright