HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 De snoepjes van Aisha


Vandaag vieren we het Suikerfeest. Aisha gaat naar opa en oma. Voor oma heeft ze een mooie tekening gemaakt en Aisha krijgt lekkere snoepjes in een mooi doosje. Dan komt oom Ali binnen en tilt Aisha hoog in de lucht. Oh ... de snoepjes vliegen alle kanten uit! Gelukkig heeft oom Ali een verrassing ...

Een eenvoudige kennismaking met het Suikerfeest.


Elly van der Linden & Suzanne Diederen
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044807592, prijs € 10,95.
Direct bestellen bij Bol.com (inkijk-exemplaar)

 

Recensie

Eindelijk een prentenboekje over een Islamitisch gebruik. Jammer dat het verhaal niet ingaat op het wat en waarom van het Suikerfeest, zoals dat ook in boekjes over Sinterklaas, Kerstmis en andere feestdagen gebeurd.

Voor Islamitische peuters en kleuters is het Suikerfeest herkenbaar en als het ware vanzelfsprekend. Maar het was juist zo leuk geweest wanneer Nederlandse en Vlaamse peuters via het verhaal wat eenvoudige uitleg hadden gekregen. Op het schutblad voorafgaande aan het verhaal wordt weliswaar de volgende informatie gegeven:

"Suikerfeest is een feest van verzoening. Het valt op de eerste dag na de vastenmaand ramadan. Moslims vieren op deze dag dat ze de vastenmaand hebben beleefd. Na het bidden in de moskee gaan ze op familiebezoek of ontvangen zelf gasten. Er worden zoetigheden meegenomen en kinderen krijgen cadeautjes."

Het vrolijk geïllustreerde prentenboekje is geschikt voor peuters vanaf twee jaar.

Conny Bais

 

TIP: educatieve filmpjes over de ramadan en het suikerfeest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright