HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog


Stuur die duif op tijd naar bed!

Vind je het moeilijk om 'NEE' te zeggen? Wacht maar tot je de duif hebt onmoet! Met zijn priemende oogjes, mooie beloftes en gejok en gezeur probeert hij zijn zin door te drijven.

In Stuur die duif op tijd naar bed! gaat een volwassene naar bed en hij moet even zijn tanden poetsen. Hij vraagt de lezer om de duif intussen op tijd naar bed te sturen. De eigenwijze duif is niet van plan naar bed te gaan. Hij probeert op alle mogelijke manieren dat tijdstip uit te stellen.

Ik ben helemaal niet moe!
Mag ik nog wat water?
Mijn konijntje wil ook nog even opblijven!

Kleuters zullen ongetwijfeld de talloze smoesjes herkennen die de duif aanvoert om de onafwendbare bedtijd uit te stellen. Hilarisch prentenboek dat op een grappige en confronterende manier het gezeur en de woedeaanvallen van peuters en kleuters portretteert.

Mo Willems
Gottmer Uitgevers Groep
ISBN 9789025743802, prijs € 12,50.
Direct bestellen bij Bol.com

Recensie

Een must have voor in de kinderboekenkast! Heel herkenbaar thema dat perfect aansluit op de belevingswereld van kleuters. Met cartooneske illustraties, paginagroot, en gevatte tekstballonnetjes. De tekst bevordert interactiviteit tijdens het voorlezen en nodigt uit tot luidkeelse reacties.

Kinderen die zich normaal zélf in allerlei bochten wringen om hun zin door te drijven, krijgen even de rol van een volwassene. Blijven ze volhardend 'nee' zeggen, of zwichten ze voor het gezeur? De duif weet groot en klein voor zich te winnen.... of niet?....

Vreemd dat er niet eerder werk van Mo Willems vertaald is. Zijn boeken worden vast en zeker ook in Nederland een succes! De vertaling van Knuffle Bunny laat met spanning op zich wachten.

Conny Bais

 

Over de maker

Auteur/illustrator Mo Willems begon zijn carrière als schrijver en animator voor onder andere Sesamstraat en won in die hoedanigheid maar liefst zes Emmy Awards. Zijn eerste kinderboek Laat die duif niet achter het stuur! belandde meteen op de New York Times Best Seller List en leverde hem de prestigieuze Caldecott Honor op. De boeken over de duif zijn inmiddels in twaalf talen vertaald en ook de boeken over ‘Knuffle Bunny’, die in het najaar van 2008 bij Gottmer zullen verschijnen, zijn bestsellers. Mo Willems is van Nederlandse afkomst en woont met zijn familie in Brooklyn, New York. Voor meer informatie over die duif: www.pigeonpresents.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright