HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 Tanneke de heksenprinses

 

Tanneke is een echte heks met heksenkleren, heksenhaar en een heksenhoed. Ze doet alles wat heksen doen: toverspreuken opzeggen, heksendrankjes brouwen en op een bezem vliegen. Toch droomt Tanneke van andere dingen. Luchtkastelen, gouden koetsen, baljurken en prinsessenkroontjes. En natuurlijk van een prins! Op een dag ligt Tanneke languit in het gras te dromen als ze wordt opgeschrikt door een luid gekwaak. Dat is het begin van een reeks grappige gebeurtenissen die Tanneke dichter bij haar dromen brengen. Of toch niet?

Een sfeervol verhaal over trouw blijven aan jezelf.An Leysen
Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044812695, prijs € 13,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Heksje Tanneke wil dolgraag een prinses worden en droomt van mooie jurken en natuurlijk ook van een knappe prins. Dat laatste is eenvoudig: Tanneke kust een kikker en hij verandert in de prins waar ze altijd van heeft gedroomd. Maar hij rent gillend weg wanneer hij Tanneke ziet. Beduusd gaat Tanneke om hulp vragen bij de andere heksen. Maar wat ze ook proberen, Tanneke verandert niet in een prinses. De opperheks raadt haar aan om naar de prinsessenschool te gaan. Hoezeer Tanneke en de juffen hun best ook doen om Tanneke de juiste manieren bij te leren, Tanneke verandert niet in een prinses. Uiteindelijk heeft ze er genoeg van: "Ik ben liever een echte heks dan een mislukte prinses!"

Een grappig en warm voorleesverhaal waaruit blijkt dat ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Kinderen kunnen lachen om de kleine grapjes in zowel de tekst als in de plaatjes. An Leysen heeft het verhaal fraai en sfeervol geïllustreerd. Haar dochtertje heeft de collageachtige prenten aangevuld met herkenbare en aandoenlijke kindertekeningen. Een leuk prentenboek!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright