HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog


Conny Bais


De tekeningen van prinses Peetjie


Als prinses Peetjie geboren wordt, zien de koning en de koningin meteen dat ze niet helemaal hetzelfde is als andere kinderen. De dokter vertelt hun dat hun dochtertje het syndroom van Down heeft, en hij legt uit wat dat is. Prinses Peetjie groeit op tot een vrolijk en gelukkig prinsesje, al heeft ze het soms moeilijk met bepaalde dingen. Maar er is veel dat ze wel kan …Anouk, auteur van Ik ben Anouk:
"Dag prinses Peetjie, samen met jou wil ik heel veel mensen blij maken. Vooral de mensen die, net zoals wij, geboren zijn met het syndroom van Down.
Want zo anders zijn we toch niet. We willen gewoon doen zoals iedereen."


Peggy van Gurp
Uitgeverij Clavis
ISBN 9789044809442, € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Schitterend prentenboek over de geboorte van een prinsesje met het syndroom van Down. Een verhaal dat jong en oud zal vertederen, evenals de sfeervolle illustaties.
Prinses Peetjie is net iets anders dan andere kinderen. Ze kan misschien niet alles, maar er in veel dingen is ze wel goed. In één ding, iets heel belangrijks, is ze heel erg goed: mensen blij en vrolijk maken.

Fragment:

"...Nou, antwoordde de koning, des te trotser zullen we zijn op de dingen die ze wél kan. Hij boog zich voorover en gaf prinses Peetjie een dikke kus op haar hoofdje. Welkom op de wereld, mijn kleine meid, fluisterde hij in haar oor.
We houden van je zoals je bent...."

Prachtig boek, een aanrader!

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright