HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 

Temmer TomToms vader is bang voor dieren: bang voor vlinders, slakken, eekhoorns… Wat Tim ook zegt, niets helpt. Zijn vader blijft bang - en blijft binnen. Tom wil niets liever dan zijn vader over zijn angst heen helpen en bedenkt een snedig plan. Hij haalt een ijsbeer uit de Duizend Dierenwinkel en temt hem. Die avond staat er een grote witte stoel in huis. 'Hij is wel harig,' zei Toms vader. 'Andere stoelen zijn niet zo harig.' 'Dat zit juist lekker,' zei Tom. 'Probeer maar.'

Vijftien jaar geleden maakten Tjibbe Veldkamp en Philip Hopman het prentenboek Temmer Tom. Nu keren zij terug naar het fantastische verhaal. Ze maakten een geheel nieuwe editie met een aangepaste tekst en nieuwe illustraties, waarin de geweldige ontwikkeling van de makers tot uiting komt.

 

Philip Hopman is op zijn best: met zwierige tekeningen en een vaak verrassend perspectief. Tjibbe Veldkamps tekst laat zien dat hij alles in huis heeft om een prentenboekverhaal te schrijven dat staat als een huis: uitgebalanceerd, helder, met een lekker tempo en gevatte dialogen tussen Tom en zijn vader.

Tjibbe Veldkamp & Philip Hopman
Lemniscaat
ISBN 9789047702412, prijs € 14,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 


Meer van Tjibbe Veldkamp

De Coole Cowboy

Hotze de botskabouter
Temmer Tom
Wout wil niet


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright