Vaderdag Tips - cadeau of knutsel tip
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 


Cadeau voor vaderdag


Prentenboekjes waarin papa centraal staat, leuke cadeauboekjes (voor papa én de kids!) en boeken om samen cadeautjes te knutselen of 101 tips. Leuk voor vaderdag, of andere feestelijke momenten.

 

 
 

CADEAUBOEKJES VOOR PAPA OF VADERDAG

Als vaders doen wat moeders willen
Dag pappa, tot volgende week
De liefste papa en ik
De liefste papa van de wereld
De liefste papa van de wereld dat ben jij!
De wiebelbillenboogie
Fleur heeft een dikke papa

Het Papaboekje
Het Papa en Mamaboekje
Men's Health Vaderbijbel voor echte mannen
Mijn papa
Mijn papa is een reus
Net als mijn papa
Papadag
Pika helpt Papa
Raad eens hoeveel ik van je hou
De allerliefste van de wereld, dat ben jij!

 

CREATIEVE IDEEËN EN TIPS


Bouw je eigen boomhut
101 ideeën om een speciale papa te zijn
Wat maken we voor moederdag? (of vaderdag)

Boeken voor en over mama

Boeken over opvoeding

Boeken over seksuele ontwikkeling/voorlichting


Vaderdagliedje door Tijl Damen

 
 

 

 

 

Het Papaboekje

Wie waren papa’s helden?

Wat wilde papa vroeger worden? Wie waren zijn helden? Hoe leerde hij mama kennen? En wat vindt papa één van de mooiste plekken ter wereld?

Dit boekje is een bijzonder en persoonlijk verslag, gemaakt door papa zelf, waarin hij in 6 thema’s, zoals ‘Toen je klein was’, ‘De wereld om je heen’ en ‘Je vriendschappen, je school en daarna’, 50 voorgedrukte vragen beantwoordt.

Leuke vragen als ‘Wie zou je wel eens één dag willen zijn?’, maar soms ook serieuze vragen zoals ‘Welke adviezen en gedachten zou je mij willen meegeven?’. Daarnaast is er ruimte voor foto’s, een geboortekaartje, knipsels, de favoriete keuken van papa en nog veel meer. Een boekje om te koesteren, je hele leven lang.

Thomas Beekman
Belmondo Books
ISBN: 9789460290015, prijs € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

De Boom in! - Bouw je eigen boomhut

Bouw je eigen boomhut: van piratenschip tot vogelnest; eindelijk kunnen alle vaders de boom in!

Alle vaders (en handige moeders) van Nederland, opgelet! Laat kinderdromen uitkomen en bouw je eigen boomhut! In deze praktische handleiding staan twaalf inspirerende ontwerpen voor boomhutten voor kinderen van alle leeftijden.

In De boom in! wordt toegelicht hoe je een geschikte boom kiest, de juiste materialen uitzoekt, een constructie maakt en het uiteindelijke resultaat mooi aankleedt.

De boom in! bevat naast bouwinstructies, technische tekeningen en veel informatie over materiaalkeuze ook volop creatieve ideeën en deskundige adviezen voor het bouwen van alle mogelijke boomhutten: een simpele hut in een rechte boom, eentje die zich uitstrekt over verschillende brede takken, of zelfs een schommelende hut tussen twee bomen in.

Projecten als onbewoondeilandhut, piratenschip, molen, vuurtoren, troon, spookhuis, sprookjeskasteel, vogelnest, fort, auto, vliegend tapijt en vliegtuig komen allemaal aan bod in De boom in!
 
De boom in! Bouw je eigen boomhut
- David Parfitt
Becht's Uitgevers-Maatschappij, H.J.W.
ISBN-10: 90 230 1194 5
ISBN-13: 978 90 230 1194 1
Prijs € 15,00
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven


   

 

Het Papa en Mamaboekje

Hoe leerden papa & mama elkaar kennen? Wat was hun leukste vakantie samen? Hoe kwamen ze op jouw naam? En wat vinden ze de mooiste plekken ter wereld? Dit boekje is een bijzonder en persoonlijk verslag, gemaakt door papa en mama zelf, waarin ze 50 leuke, maar soms ook serieuze vragen beantwoorden. Een boekje om te koesteren, heel je leven lang!

- Met alles wat elk kind altijd al wilde weten
- Alles wat ouders altijd al wilden vertellen
- Met ruimte voor verhalen, een geboortekaartje, foto's en meer.

Geweldig leuk cadeau voor papa, mama én de kinderen voor nu en voor later!

Thomas Beekman
Belmondo Books
ISBN: 9789460290053.
Tijdelijk verlaagde prijs tot 15 juni as.: € 9,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

   

Men's Health: Vaderbijbel voor echte mannen

Het eerste echte handboek voor de man die de tofste vader wil zijn maar op de weg er naartoe veel onzekerheden ontmoet. Praktisch, verhelderend en in een taal die de man verstaat.

Je was nauw betrokken bij de conceptie, maar al snel na dat sexuele startschot lijk je alles uit handen te hebben gegeven. Je bent overgeleverd aan háár zwangerschap, hormonen & humeuren, kwalen en het legertje specialisten dat zich a priori over háár en de foetus bekommert. En jij? Jij moet het doen met de zwangerschapdsgidsen die niet alleen zweverig zijn, maar overal op vrouwen gericht.

Jan Peter Jansen is 4 maal 9 maanden zwanger geweest en door schade, schande & schaamte uiteindelijk een wijs vader geworden. Na de 36 maanden vol faux pas schreef hij de Men's Health Vaderbijbel voor Echte Mannen. Een handboek dat de man door alle fases van haar zwangerschap en zijn vaderschap helpt.

Natuurlijk komen de verloskundige, pufles, ochtendmisselijkheid en nesteldrang aan de orde. Daarnaast besteedt Jan Peter Jansen aandacht aan de wetenschappelijke, juridische en emotionele aspecten van de mannelijke zwangerschap en het vaderschap. Want dat laatste blijf je je hele leven. Better be prepared!

De auteur
Jan Peter Jansen (1969) is hoofdredacteur van Men’s Health en werkte de afgelopen 20 jaar voor verscheidene mannenbladen zoals Playboy en Best Life. In 2003 verscheen van hem Lust – leren dineren op sterrenniveau, over hedonistisch gastronomisch genieten, waarvan 43.000 exemplaren zijn verkocht. Hij is expert in alles wat mannen bezighoudt, en niet alleen omdat hij vader van 4 zonen is.

Jan Peter Jansen
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 9789400501843, prijs: € 19,95.
Direct bestellen bij Bol.com of bij Bruna


   

 

 

Net als mijn papa

Een geestig en vertederend verhaal over een welpje dat net zo wil worden als zijn papa. Alleen kun je je afvragen of papa leeuw altijd wel zo goed bezig is als de kleine welp beweert.


Net als mijn papa - David Melling
Uitgeverij Zirkoon
ISBN: 905247348X, prijs € 9,75.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven


   

 

 

Mijn papa

Mijn papa is de allerliefste papa van de hele wereld, zegt Jan. Ik kan aan zijn arm hangen, boven zijn hoofd vliegen, paardje rijden op zijn rug, al zijn vingers tellen, zijn tenen kietelen... en nog veel meer!

Mijn papa – Guido van Genechten
Uitgeverij Clavis
ISBN 9068225642, prijs € 12,95
Direct bestellen bij bol.com

 

Terug naar boven

   

 

 

De liefste papa van de wereld

'Kom, we gaan slapen,' zegt de grote vaderbeer. Maar Beertje is nog lang niet moe. Hij wil buiten spelen met zijn vriendjes. 'Stoute pap,' zegt hij zacht en hij sluipt stiekem het berenhol uit. Van al zijn dierenvriendjes wil hij weten of hun papa ook zo'n brombeer is.
Gelukkig komt Beertje er aan het eind van zijn reis achter wie de allerliefste papa van de wereld is.

De liefste papa van de wereld - A. van Dam & Arend van Dam
Uitgeverij Unieboek NV
ISBN: 9026996888, prijs € 10,95
Direct bestellen bij Bol.com

 

   

 

 

De liefste papa van de wereld dat ben jij!

Er zijn miljoenen boeken maar dit boekje is voor jou omdat ik je wil zeggen hoeveel ik van je hou.
Leuk cadeauboekje voor papa.

De liefste pama van de wereld dat ben jij! - Marianne Busser & Ron Schröder
Uitgever: House of Books B.V.
ISBN: 9044312456, prijs € 8,50
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

   

 

 

Fleur heeft een dikke papa

Fleur woont in een hoge flat aan de rand van de stad. Vanuit haar raam kan ze de hele wereld zien! Maar binnen gebeurt ook erg veel. Zo liggen er 's nachts soms honden onder haar bed. Of het is midden in de zomer opeens Kerstmis. Want Fleur heeft heel veel fantasie...Ze is een blij kind. Met een lieve, lieve mama. En natuurlijk...een dikke papa. Dat heeft Fleur heel goed door! Vrolijke voorleesverhalen over een gewoon meisje, net als alle andere meisjes. En toch heel bijzonder- net als alle andere meisjes!Hans Kuyper is vooral bekend als schrijver van liedjes en versjes, zoals voor het kleutercabaretprogramma Lijmkont waarmee hij door het land trekt.

Fleur heeft een dikke papa - Hans Kuyper
Uitgever Leopold B.V.
ISBN: 9025842178, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

   

 

 

Mijn papa is een reus

Als ik hem wil knuffelen, moet ik op een ladder klimmen. En als we voetballen, wint mijn papa altijd. Hij schopt de bal zo hoog als de maan...Hoe een klein jongetje opkijkt tegen zijn vader, en zeker weet dat die vader met heel zijn reuzenhart van hem houdt!

Mijn papa is een reus - Carl Norac & Ingrid Godon
Uitgever Leopold B.V.
ISBN: 902584331X, prijs € 13,50.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

   

 

 

De liefste papa en ik - Arend van Dam

Het belooft een spannende dag te worden: papa en Beertje gaan voor het eerst samen vissen vangen. Onderweg naar de rivier wil Beertje papa laten zien wat hij allemaal al kan. Hij kan eten zoeken. Hij kan klimmen en klauteren. En hij kan heel hard grommen tegen een boze poema. Bij de rivier aangekomen springt er vlak voor Beertjes snuit een grote vis uit het water. Beertje steekt zijn poten uit en...

De liefste papa en ik - Arend van Dam
Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9026998783, prijs € 10,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

   

 

 

Raad eens hoeveel ik van je hou

Hazeltje en Grote Haas willen elkaar graag laten zien hoeveel ze van elkaar houden. Telkens als Hazeltje iets bedacht heeft, doet Grote Haas daar nog een schepje bovenop. Een mooi verhaal over liefde met prachtige prenten.

Een echte klassieker en een heel mooi cadeau voor geboorte, verjaardag of natuurlijk moederdag. Het boek is inmiddels een klassieker en is in 1995 bekroond met de zilveren griffel.


Raad eens hoeveel ik van je hou - A. Jeram & Sam MacBratney
Uitgeverij Lemniscaat
ISBN 9060699386, € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Terug naar boven

 

 

 

CREATIEVE BOEKEN voor mama, peuter en kleuter

 

 

 

101 ideeen om een speciale papa te zijn


Het zijn de kleine dingen in het leven die het meeste betekenen! Maak met uw kind een ritje in de kruiwagen door de tuin wanneer u buiten werkt. Lees op zondagochtend in bed een stripverhaal of de strips uit de krant voor aan uw kinderen. Laat uw peuter of kleuter op zijn lievelingsmuziek dansen... op uw voeten! Stuur uw kind een surprise, zoals een kaart, een cassettebandje of een boek. Wie houdt er niet van om post te ontvangen? Onze dierbaarste herinneringen bewaren we dikwijls aan kleine blijken van genegenheid en warmte. Ze zijn van onschatbare waarde, en we dragen ze voor altijd bij ons. Dit boek wil een bron van inspiratie zijn om uw kind zulke herinneringen te bezorgen, zodat u beiden kunt genieten van die onvergetelijke momenten.

101 ideeen om een speciale papa te zijn - Vicki Lansky
Centrale Uitgeverij
ISBN 9024367123, prijs € 7,50.
Direct bestellen bij Bol.com

Terug naar boven

 

   

 

 

Wat maken we voor moederdag?

Of je nu een cadeautje wilt maken voor moederdag, een verjaardag of een andere speciale dag, met dit inspirerende boek kun je meteen aan de slag. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je mooie kaarten kunt maken en allerlei andere leuke cadeautjes om aan je moeder (oma, tante of juf) te geven.

Wat maken we voor moederdag? - Rebecca Gilpin
Uitgeverij Maklus.
9054572760, prijs: € 10,00.
Direct bestellen bij bol.com

 

Terug naar boven

 

 
Zie ook:
Boeken over lente en Pasen
Dieren en Insecten
Prentenboeken recensies
Spelen met prentenboeken
Prentenboeken over kerst en winter
ABZebra, uniek dierenalfabet
Boeken van Rian Visser
   
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright