HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

 

 

 Het verhaal van de beer met zijn zwaard


Kijk uit wat je doet!
Beer heeft een zwaard en daar is hij erg trots op. Alles wat hij ziet hakt hij in stukjes: TJAK TJAK TJAK. Dan wordt op een dag zijn grote sterke huis helemaal weggevaagd door de rivier. Hoe kan dat nou? Beer is woest. ‘Wie heeft mijn huis verwoest?! Ik hak je in tweeën!’ Maar de bevers, Babiroesa, Vos en de vogels hebben het niet gedaan. Wie wel?

De herhalingen in de tekst en de kleine details in de illustraties maken het voorlezen van dit boek tot een feest.


Davide Calì & illustraties Gianluca Folì
Uitgeverij Tutti
ISBN 978 94 90139018, prijs € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

Recensie

Schitterend prentenboek met expressievolle illustraties van de kersverse uitgeverij Tutti.

Samenvatting
Beer speelt achteloos met zijn zwaard en hakt stoer alles om zich heen in stukjes. Hij vernielt zo een heel bos. Hij stopt pas wanneer hij honger krijgt. Maar zijn huis is weggespoeld! Woest gaat hij op zoek naar de dader. Ieder dier dat hij tegenkomt, vraagt hij om uitleg. Dan blijkt ze allemaal last hadden van een ander dier, dat mogelijk de dader zou kunnen zijn. Uiteindelijk komt hij uit bij de vogels. Die wijten hun gedrag aan de bomenhakker. Beer beseft dat hij zélf de bomenhakker is. Hij voelt zich schuldig en probeert alle schade die de dieren en het bos hebben geleden te herstellen. En van het omgekapte hout bouwt hij een nieuw huis, waar ook de vogels mogen wonen.

Een eenvoudige vertelling voor kleuters vanaf vier jaar over 'oorzaak en gevolg': alles wat je doet heeft consequenties, voor jezelf maar ook voor anderen en je omgeving. Denk goed na voordat je zomaar wat doet, hou rekening met een ander.

 

 

Thema tolerantie en verdraagzaamheid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright