HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

De vos in het bos

 

Klopperdeklop!
Wie zou dát kunnen zijn?

‘Wie is daar, een vriend
of de vos?’ roept Konijn.

Konijn is doodsbang voor de vos in het bos, en dat geldt ook voor Eend, Muis en Lammetje. Bibberend verstoppen ze zich een voor een in het huisje van Konijn, nagezeten door die enge vos in het bos. Althans, dat denken ze. Gelukkig loopt het allemaal goed af en wordt het nog heel gezellig in het konijnenholletje.

 


Allison Green & Deborah Allwright
Gottmer Uitgevers Groep
ISBN 9789025746308, prijs: € 12,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Recensie

Een aanrader: heerlijk prentenboek voor peuters en kleuters om uit voor te lezen en in te kijken!

Dit spannende en tegelijkertijd aandoenlijke voorleesverhaal bevat alle ingrediënten om van voorlezen een succes te maken: ritmische rijm, herhaling, een (niet al te) spannend verhaal en prachtige prenten. Bette Westera heeft het verhaal meesterlijk vertaald naar vlot en rijmend Nederlands.

De actie begint onmiddelijk met een spannende achtervolging: een bange haas rent voor zijn leven, hij wordt achtervolgd door de vos in het bos. De kinderen zitten op het puntje van hun stoel, zou dat wel goed aflopen? Een glimlach verschijnt op alle kindersnoetjes bij de slotscene: "er is geen vos zo lief als de vos in het bos"!

De dynamische illustraties in warme herfsttinten zijn bijzonder pakkend. Het accent ligt vaak op beweging en de wind blaast als het ware de herfstbladeren van de pagina. De levendige typografie onderstreept de dynamiek en biedt ondersteuning tijdens het voorlezen.

 

Conny Bais

 

Thema: bang zijn, herfst, dieren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright