HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Kids DVD

 

Wat eten we vandaag?

 

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2009 een klassieker van Eric Carle die nog niet eerder in het Nederlands verschenen is.

In het originele stapelverhaal, gebaseerd op het ‘woensdag, gehaktdag’- concept, komen behalve de dagen van de week en allerlei soorten eten ook verschillende dieren aan bod. Dit is Carle op zijn best. De prachtige illustraties spatten van de pagina’s af en op de laatste pagina worden kinderen uit de hele wereld – zwart, bruin en blank – aan tafel uitgenodigd voor een zondagse feestmaaltijd.

Vanaf 3 jaar.

Eric Carle
Uitgeverij Gottmer
ISBN 9789025746100, prijs: € 6,95.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

Recensie

Een leuk eenvoudig prentenboek voor peuters en kleuters om te gebruiken voor het thema van de kinderboekenweek 2009, op het kinderdagverblijf, op school of gewoon thuis.

Bekijk met peuters de prenten en vraag welk eten we vandaag krijgen en welk dier ze zien. Spelenderwijs maken ze ook kennis met de (volgorde van) de dagen van de week doordat deze steeds worden herhaald.

"Vandaag is het maandag.
Wat eten we vandaag?
Op maandag boontjes.

Vandaag is het dinsdag.
Wat eten we vandaag?
Op dinsdag spaghetti,
op maandag boontjes.
.."

Kleuters kunnen het geheugenspelletje meespelen en aanvullen wat er op welke dag wordt gegeten. Dat kan ook door middel van het zingen van het liedje. Achterin het boek zijn twee pagina's gewijd aan de muzieknotatie en de volledige tekst van "Wat eten we vandaag".

Conny Bais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright