HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 

 

Hoe jij samen met Kapitein Klots

de Wonderbaarlijke en soms gevaarlijke AvonturenEilanden ontdekte


Met dit prachtig vormgegeven scheepsjournaal beleven de lezertjes – of de voorgelezen kinderen wonderbaarlijke avonturen. Samen met Kapitein Klots en zijn scheepspoes Gerrit gaan ze op ontdekkingsreis langs de Avontureneilanden. Van de gevaarlijke Piraten tot Het Eiland Vol Geluk en van Vulkanen Vol Kleur tot de Omgekeerde Stad.

Kinderen kunnen zelf de hoofdrol spelen in dit scheepsavontuur. Met de bijgevoegde Grote Zeekaart en De Windkaartjes bepalen ze hun eigen avonturenkoers.

Voorlezen vanaf 5 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.

 


Nu ook nieuwe avonturen van Kapitein verkrijgbaar als luisterboek!

CircusPatz
CircusPatz
ISBN: 9789022959152, prijs € 19,95
Direct bestellen bij Bol.com (inkijk-exemplaar)

 

 

Recensie

Een bijzonder voorleesboek met spannende avonturen die tot de verbeelding spreken van jonge kinderen. Groot voorleesformaat (ca. 25x 33 cm) met fraaie illustraties en schetsen.

Het boek nodigt uit tot interactie en biedt ruimte om te improviseren tijdens het voorlezen. In de ouderbijlage geeft verhalenverteller Patz van der Sloot een aantal creatieve en enthousiasmerende tips. Je krijgt zin om meteen te beginnen: op ontdekkingsreis met het hele gezin!

Met de nostaligsche zeekaart en de windkaartjes kun je bepalen welk eiland wordt aangedaan. Kapitein Klots eindigt elk avontuur met een versje waarna een nieuw windkaartje wordt getrokken. Een leuk ritueel om het voorlezen mee te beëindigen en te bepalen welk verhaal de volgende keer aan de beurt komt. De hoofdstukken kunnen echter ook naar willekeur worden voorgelezen, zonder kaartjes.

De kinderen krijgen een Avonturenkoffer mee. Van elk eiland moeten ze iets meenemen. Achterin het boek wordt gevraagd of ze nog weten welke spullen zijn verzameld. Er is bovendien een 'vakantie avonturenkoffer' van Circuspatz verkrijgbaar, leuk om de verhalen te verlevendigen of om mee te nemen op vakantie.

 

 

Meer avonturen met CircusPatz

Hoe jij de magistrale avonturenplaneten ontdekte

Hoe jij de wonderbaarlijke avontureneilanden ontdekte

Luisterboek Hoe jij de wonderbaarlijke avontureneilanden ontdekte

Mijn vakantie avonturenkoffer

Mijn tekenboekrugzak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright