HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum
 

 

Zeg Kleine

Prentenboeken met 'blote' dieren

In de vrolijke prentenboekenserie 'Zeg kleine' maken kinderen kennis met de dieren zoals ze werkelijk zijn. Dieren zonder broek, jurk of jas aan dus. En ook zonder parapluutje of tas. Want de natuur biedt genoeg leuke verhalen. Informatie over het dier zit in het verhaal verweven. Daarnaast zitten er achterin elk boek informatiepagina’s vol weetjes over het dier. Zo leren jonge kinderen de natuur écht kennen.

 

Spannend én informatief
Peuters en kleuters leren dieren kennen. De informatieve prentenboekenserie Zeg kleine leert kinderen vanaf 3 tot 8 jaar op speelse wijze over het gedrag van dieren. Zojuist verschenen zijn drie nieuwe deeltjes in deze kleurrijk geïllustreerde serie van de KNNV Uitgeverij. Dit keer zijn de eekhoorn, de dolfijn en de bever aan de beurt. Elk met hun eigen spannende boek.

Zeg kleine bever, wat bouw jij knap
Als de broertjes bever, Bink en Dokus gaan zwemmen zien ze dat de dam op doorbreken staat. Kunnen ze voorkomen dat hun burcht droog komt te staan? Direct bestellen bij Bol voor € 14,95.

Zeg kleine eekhoorn, wat spring jij dapper
Eekhoorn Plum is door zijn wintervoorraad heen en gaat op zoek naar eten, maar eekhoorn Roetsj is hem steeds te snel af. Plum zal moeten springen om zijn buikje te kunnen vullen. Direct bestellen bij Bol voor €14,95.

Zeg kleine dolfijn, wat duik jij diep
Dolfijn Veerle gaat voor het eerst alleen haringen eten en raakt verstrikt in een visnet. Wordt ze op tijd gered? Direct bestellen bij Bol voor € 14,95.

De boeken zijn kleurrijk geïllustreerd. Elk boek bevat naast een spannend dierverhaal een Luister CD. Op de cd staat een vrolijk meezingliedje, op tekst van Ivo de Wijs, plus een vertelling van het boek. De boeken uit de Zeg kleine serie zijn dus niet alleen heerlijk om (voor) te lezen, maar ook erg een fijn om naar te kijken en luisteren. De serie heeft zelfs een eigen website www.zegkleine.nl met extra informatie waaronder leuke doe-opdrachten, tips en links.

 

Kinderboekenweek 2011
De prentenboekserie Zeg kleine sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek: Superhelden. Alle hoofdpersonen zijn dapper. Zeker beverbroers Bink en Dokus uit Zeg kleine bever…wat bouw jij knap. Want als zij er niet waren, was de beverdam tijdens een storm ingestort. De makers van het boek bezoeken tijdens de Kinderboekenweek scholen met een actief programma over deze superbevers.

 

MAIL & WIN: ZEG KLEINE - (set van 3x boek & CD)

Wil jij kans maken op deze drie prentenboeken met CD's van 'Zeg kleine'? Stuur dan een berichtje naar de redactie met je naam en adres o.v.v. Zeg Kleine. Insturen kan tot 15 oktober as.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2018 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright