HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Kids DVD


Zelfvertrouwen

De boekjes uit serie 'Zelfvertrouwen' van C. de Vries - Brouwers bevatten een voorwoord van psycho- en orthopedagoog Germain Duclos:

"Elk verhaal uit deze serie draait om een hoofdpersoon die een avontuur beleeft, dat als thema één van de componenten bevat van het begrip 'zelfvertrouwen'. Kinderen staan over het algemeen open voor verhalen die fantasie koppelen aan hun gevoelsleven. Door zich met de verschillende hoofpersonen te identificeren, ontdekken ze hun gevoel van eigenwaarde..."

Daarnaast wordt bij ieder verhaal afzonderlijk informatie gegeven en tips voor ouders.

Bindy - Zul je altijd van me houden?
(gevoel van verbondenheid)
Bindi weet dat haar mama en haar papa heel veel van haar houden. Maar als er een klein broertje komt, maakt ze zich zorgen. Ze is bang dat het niet meer zoals vroeger zal zijn. En dat haar ouders niet meer van haar houden…..

 

Lucy Papineau
C. De Vries - Brouwers
ISBN 9789053418239, prijs: € 9,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

YoYo - Ik kan het best!
(eigen kunnen)
Yoyo denkt dat zijn mama, zijn papa en zijn beste vriendje allemaal fantastisch zijn. Ze kunnen zoveel! eigenlijk is iedereen fantastisch, behalve zijn zusje Lila, maar die is ook nog zo klein... ze kan nog niet eens tellen. Maar Yoyo ontdekt dat je de meeste dingen gewoon kunt leren, als je je best maar doet en in jezelf gelooft.

Marie-Francine Hébert
C. De Vries - Brouwers
ISBN 9789053418437, prijs: € 9,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

Mimo - Ik ben niet bang!
(Omgaan met stress)
Aan het eind van de dag gaat Mimo het bos in. Het begint al donker te worden en de andere dieren zijn bezorgd. 'Ga maar gauw naar huis, straks is het donker,' zeggen ze. Maar Mimo weet waarom hij niet bang hoeft te zijn, en zijn mama ook!

 

Christiane Duchesne
C. De Vries - Brouwers
ISBN 9789053418338, prijs: € 9,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright