Samba Salad - kindermuziek met een exotisch tintje
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes

 

SAMBA SALAD


Verfrissend en verantwoord tussendoortje

Samba Salad maakt al meer dan 25 jaar innovatieve en toegankelijke muziek voor kinderen en volwassenen. Dankzij de verschillende culturele roots van de groepsleden en uitwisselingen met andere artiesten ontwikkelde de band een unieke stijl. Eigentijdse geestige teksten en composities met swingende wereld-, pop-, jazz- en ook klassieke invloeden bieden kinderen en ouders een verfrissend en verantwoord tussendoortje. Een welkome variatie in de kost die kinderen doorgaans wordt voorgeschoteld. Laat die smaakpapilletjes maar lekker vroeg wennen aan exotische smaakjes!

 

Tijdens de theaterconcerten spreken herkenbare humoristische scènes tot de verbeelding van zowel kinderen als volwassenen. De inbreng van kinderboekenschrijvers Theo Olthuis (o.a. Sesamstraat) en Sjoerd Kuyper (o.a. Zakmes) zorgde de afgelopen jaren voor een verrijking van de voorstellingen. In samenwerking met organisaties zoals Meulenhof educatief, Kinderen en Poëzie en UNICEF ontwikkelde de stichting Samba Salad diverse muziekprojecten voor school en voor de jeugd. De groep verzorgt muziektheaters en schoolconcerten voor verschillende niveaus.

CD's, boeken en liedbundels

Samba Salad heeft inmiddels diverse kindercd's, boeken en liedbundels uitgebracht. De cd's bieden niet alleen een heerlijke cocktail van muziekstijlen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Een variatie aan stemmingen passeert de revue: vrolijke ritmes die haast dwingen tot beweging, afgewisseld door vertederende of humoristische composities. Een prachtig voorbeeld is het geestige lied 'de Bloemkoolsamba' dat niet alleen kinderen uitnodigt om op ritmische wijze allerlei lekkernijen uit te roepen. Bekijk een videoclipje

 

Theaterconcert 'Linke Soep' (vanaf 4 jaar)
"Wat de boer niet kent, dat vreet-ie niet" is niet besteed aan de chefkoks van Samba Salad. Wie van deze linke soep proeft, wil meer!! Son, samba, salsa, Afrikaanse rumba, flamenco, fado, tango, calypso met enkele theelepels geheime ingrediënten brengen de soep op smaak.

Rita, Herman en Sherwin 'ruimen' de schuur op, maar met de spulletjes die ze vinden verdwalen ze in hun eigen fantasiewereld. Ze vinden een grote pan en brouwen een heksensoep en fantaseren over de vermeende toverkrachten hiervan. Wie ervan drinkt wordt misschien groot, sterk, onzichtbaar, slim of heel dapper en durft alles. Maar dat weet je pas als je er ook van durft te drinken. Wie durft?

Teksten, script en concept: Herman Link, Theo Olthuis, Sjoerd Kuyper en Rita Iny. Muziek: Herman Link. Muzikale leiding: Gerardo Rosales
Theaterregie: Hans Langerlee. Artistieke leiding: Rita Iny & Herman Link

Uiteraard is er ook een CD verkrijgbaar van de liedjes van 'Linke Soep'.

Voorstelling bijwonen? Zie hiervoor de Speellijst

 

Lied-en feestbundel voor het basisonderwijs
Een groot deel van de voorstellingen, concerten en workshops vindt plaats op school. Speciaal voor het basisonderwijs ontwikkelde Samba Salad een lied- en feestbundel met cd’s, maak- en doe opdrachten voor de leerlingen en een didactische handleiding. De bundel is een aanvulling op het theaterconcert 'Wereldfeest op school' maar is ook zónder optreden geschikt voor muzikale vorming op de basisschool.
De bundel onderscheidt drie niveaus (leeftijd of cognitief vermogen van de leerling) en is geschikt voor zowel de hele basisschool als het speciaal onderwijs.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over CD's, boeken en voorstellingen naar de site van Samba Salad.

Meer kinderliedjes op www.kindermuziek.com

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright