HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog

 

Muziekkriebels

250 muziekactiviteiten & CD

 

Een onmisbaar handboek voor de kinderopvang, buitenschoolse opvang en basisschool en iedereen die werkt met kinderen van 0 tot 10 jaar.

In Muziekkriebels staan tweehonderdvijftig inspirerende en leuke muziekactiviteiten voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Ga samen met de kinderen op ontdekkingsreis in de wereld van muziek.

Muzikale activiteiten zoals muziek maken, luisteren, dansen en stemexpressie, maar bijvoorbeeld ook het maken van instrumenten, worden op een overzichtelijke en heldere manier beschreven.

 

Verschillende thema's zoals de muziekhoek, jaargetijden en vieringen komen aan bod. Bij de diverse activiteiten zijn ritmische vrolijke liedjes gemaakt die gemakkelijk zijn uit te voeren. In ieder hoofdstuk is een doorkijkje naar de praktijk en zijn er handige tips en leuke weetjes te vinden. "

Erik van der Wurff componeerde bij de activiteiten prachtige muziek die op de CD achter in het boek is opgenomen.

Hermien Wiechers is muziekdocent en de meeste activiteiten die zij beschrijft in dit boek zijn in de praktijk onstaan; de mooiste ideeëen komen van de kinderen zelf. Aan het einde van elk hoofdstuk is daarom ruimte om de nieuwe invallen vast te leggen in eigen muziekkriebels.

Van de meer dan vijftig liedjes is de melodie in één keer te downloaden bij Uitgeverij SWP zie pagina onderaan) Per liedje kan de melodie afgespeeld worden; na nummer zes doorscrollen voor de overige liedjes.

Hermien Wiechers
Uitgeverij SWP
ISBN 9789066659827, prijs € 34,90.
Direct bestellen bij Bol.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright