HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog
 

 


Stijn zoekt zijn stem

Ontdek je stem: dát is leuk speelgoed!

 

Je stem kun je niet zien en niet pakken. Hoe ontdek je die dan? In Stijn zoekt zijn stem ontdekken peuters en kleuters op speelse humoristische wijze hoe je eigen stem kan klinken.

 

Stijn zoekt zijn stem is een vrolijk prentenboek met CD waarop actrice Noortje Herlaar (Mary Poppins) het verhaal voorleest en met haar klaterheldere stem vier liedjes ten gehore brengt. Omdat het boek ook in het Engels is uitgegeven (Vince finds his voice) is zowel de Nederlandse als de Engelse versie op de CD te horen.

Wat doe je, zegt Sterre.
Ik zoek mijn stem, zegt Stijn.
Zal ik je helpen? zegt Sterre.
Dat is goed, zegt Stijn.

Ze zoeken in, achter, onder en naast  allerlei voorwerpen. Tot Stijn een bijzondere ontdekking doet als hij grapjes maakt met de emmer over zijn hoofd. Sterre schatert van het lachen!

 

Interactief voorlezen
De makers van Stijn zoekt zijn stem stimuleren interactie tijdens het voorlezen en zingen. Achterin het boek geven ze allerlei leuke praktische spelsuggesties waarmee je thuis, bij het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of op school aan de slag kunt. Ouders, leidsters en juffen kunnen tijdens het verhaal uitdagende vraagspelletjes doen zodat kinderen vertrouwd raken met kleuren, voorzetsels en lichaamsdelen. De liedjes lenen zich ook voor creatieve ontdek- en beweegspelletjes. Alle activiteiten zijn met behulp van eenvoudige attributen ook thuis makkelijk uitvoerbaar. Doe een leuk spelletje met je stem, speel met een zelfgemaakt muziekinstrumentje of maak je eigen kippenpartituur!

 

De makers
Muziekpedagogen Marijke Albers en Marjanka van Maurik zijn gespecialiseerd in muziek met het jonge kind. De kleurrijke illustraties zijn echte schilderijen van beeldend kunstenaar Monique Miche. Alle inkomsten verkregen uit de verkoop van Stijn zoekt zijn Stem komen geheel ten goede aan de stichting Muziek op Schoot.

Stijn zoekt zijn stem is verkrijgbaar voor € 15,95 (excl. verzendkosten) via de Stichting  Muziek op Schoot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright