HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen   TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes Forum


 

Trakties met als thema Pasen of Lente

 

Kip met traktatie
Lieveheersbeestje (eierkoek)
Lieveheersbeestje (cakejes)
Lieveheersbeestje met balpen
Paastak met wespen

 

 KIP MET TRAKTATIE

Kippen in mandMijn dochter Rosan heeft op de peuterzaal getrakteerd op kippen. De papieren kip (zie foto) is om een plastic bekertje geplakt. In het bekertje wat hooi. In het hooi kan de traktatie gelegd worden bv paaseitjes, een verassingsei of als je een gezondere tratatie wilt een mini-kaasje of mandarijn.
Wij hadden de kippen in een mandje gezet met hooi erin, het was erg geslaagd!!

Rosan, Ruinen

 

Kippen in mand

Terug

 LIEVEHEERSBEESTJE (EIER)KOEK

Doorzichtige of rode folie
Dikke zwarte stift (permanent marker)
Glitter stickervel
Eierkoeken
Plakband

Knip een stukje folie zo groot als de eierkoek is. Pak de eierkoek in de folie en maak deze aan de onderkant vast met plakband. Teken met de zwarte stift de stippen en het gezicht op de folie.

Knip uit het glittervel twee rondjes voor de ogen.
Vul nu de ogen met een zwarte stip.

Juliette Schapendonck, Arnhem

Terug

 

LIEVEHEERSBEESTJES CAKEJES

We werken in de klas al twee weken over lieveheersbeestjes en als afsluiting gaan we kleine ronde cakejes bakken. Deze glazuren we met mooie rode glazuur, de stippen van mini smarties de voelsprieten van dropveter. het is dus niet echt 'Jesse zonder stippen' tenzij de smarties al op zijn voordat we ze vast kunnen plakken.


Annet Runge, Emmen

Terug

 

 

LIEVEHEERSBEESTJES

Op internet heb ik gezocht naar een duidelijke eenvoudige tekening van een lieveheersbeestje. Deze heb ik vergroot naar ongeveer 10 cm. Ik heb een lijfje van zwart karton geknipt en van rood karton de vleugeltjes. Op het hoofdje plak je van wit papier 2 oogjes. De vleugeltjes knip je een stukje in zodat het lijkt of hij zo weg zou kunnen vliegen. Van zwart papier heb ik per lieveheersbeestje 3 stippen erop geplakt. De 4-de stip kleur je er half op.

Onder het mom van: "Ik krijg er een stipje bij, en daarom vlieg ik weg!" (dit omdat kinderen vaak denken dat je de leeftijd van zo'n beestje kan weten door de stippen te tellen) Als je dan de vleugeltjes op het lijfje hebt geplakt, maak je van zwart chenille-draad 3 lange pootjes, die aan beide zijden eruit steken. Dan heb je er eigenlijk 6, diie je aan de onderkant vastlijmt (lijmpistool) samen met een wasknijper. Hier kan je dan nog iets
tussenklemmen. In ons geval een groot groen blad van karton. Dit blad knip je 2 keer uit en maak je vast met nietjes. Hiertussen doen je dan de snoepjes en een leuke verassing.

De verassing is in ons geval een balpen met daarboven op een wiebelend lieveheersbeestje. Te koop bij Action voor 79 euro cent per 2 stuks. Alles bij elkaar ziet deze tractatie er erg leuk uit al zeg ik het zelf. Ook de kleuren passen goed bij elkaar en het is voor kinderen erg herkenbaar. Onze zoon Luc is er in ieder geval helemaal trots op en vindt ze erg leuk.

Dan nog een kleine tip: Als je er veel moet maken... Begin dan op tijd. Er gaat namelijk best veel tijd in zitten, maar daar is het resultaat dan ook naar.

Ilse Verhoeven- van Lith, VlijmenTerug

 

 


PAASTAK MET WESPEN

Ik heb wel eens van een doosje rozijntjes een wesp gemaakt een bruin buikje van crepepapier en vleugeltjes van geel karton een paar bruine strepen erop en voel sprietjes aan het hoofd. Deze had ik bevestigd met koperdraad aan een paastak. Zeer succesvol.

Willeke Klomp

Terug


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright