HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 


Discussie met de kinderen over eetgewoonten

Mickey Mouse helpt in huiselijke strijd om broodbeleg

 

Driekwart van de ouders heeft regelmatig discussies met de kinderen over hun eetgewoonten, veelal over het broodbeleg. Bijna de helft van de gezinnen hanteert strenge regels als het gaat om zoet versus hartig. Een derde van de ouders probeert het eten er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien om de kinderen gezond te laten eten. Dit blijkt uit onderzoek van vleeswarenfabrikant Stegeman onder 500 gezinnen met jonge kinderen, uitgevoerd door PanelWizard.

 

 

 

Gewicht reden tot zorg
Ouders willen graag dat hun kinderen gezond eten. Veel ouders (73,4%) hebben dan ook regelmatig discussies met hun kinderen over wat zij eten. Niet voor niets is het gewicht van hun kind bij één op de vijf ouders wel eens reden tot zorg. Hoe stimuleren ouders hun kinderen om gezond te eten, vroeg Stegeman zich af. Meer dan 60% van de ondervraagde ouders geeft aan zelf het goede voorbeeld te willen geven. Bijna 35% probeert het eten er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. 12,5% ‘verstopt’ gezonde producten in het eten. Het lukt niet altijd om de kinderen te overtuigen; één op de tien ouders doet namelijk regelmatig concessies. Wat betreft de boodschappen blijkt dat een kwart van de kinderen meebeslist over wat er in het winkelwagentje terecht komt.

 

Hartig versus zoet
48% van de gezinnen met jonge kinderen hanteert regels over wat er op brood wordt gegeten. De regel ‘Eerst een hartig belegde boterham en daarna één met zoet beleg’ is het meest populair (25%). In bijna 20% van de  ondervraagde gezinnen moet er in ieder geval één hartige boterham per dag gegeten worden. “Ouders willen graag dat hun kinderen in ieder geval één tot twee hartig belegde boterhammen per dag eten, zoals ook het Voedingscentrum adviseert. Dit lukt ouders in de praktijk niet altijd.”, zegt Corinne Cantor, Product Manager bij Stegeman en zelf moeder van twee kinderen.

 

Feest op de boterham!
Stegeman biedt ouders en kinderen een alternatief voor aantrekkelijk en verantwoord broodbeleg met Mickey Mouse vleeswaren. De plakjes van de boterhamworst en de kipfilet hebben de herkenbare Mickey Mouse vorm. Om het feest compleet te maken krijgen de kinderen bij de knakworstjes, die u gemakkelijk in de magnetron bereidt, twee leuke Disney puzzelmagneetjes!

De vleeswaren voldoen aan de strikte normen die Stegeman en Disney aan haar producten stellen. De kipfilet is IKB-gecertificeerd (Ik Kies Bewust) en bevat slechts 1,5% vet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright