HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 


 

 

Het Nationale Handenwaslied

Voor het eten en na het plassen Handen Wassen!

Bacteriespecialist Dettol heeft in samenwerking met Dirk Scheele het Nationale Handenwaslied gelanceerd. Hiermee willen ze handen wassen op een leuke manier stimuleren bij jonge kinderen en hun opvoeders. Het refrein van het handenwaslied, dat echt in je hoofd blijft hangen, duurt 20 seconden. Precies lang genoeg om effectief je handen te wassen en zo ziektes en infecties te helpen voorkomen. Het liedje wordt in het najaar door heel Nederland verspreid via kinderdagverblijven, crèches  en basisscholen. Bekijk hier de videoclip en de songtekst.

 

Van generatie op generatie
Dirk Scheele schreef het lied speciaal voor jonge kinderen, maar ook voor ouders. "Handen wassen is iets wat vaak wordt vergeten of maar half wordt gedaan. Terwijl het juist heel belangrijk is. Mijn liedje leert kinderen op speelse wijze hoe ze dit het beste kunnen doen. Het lijkt me prachtig als ze op latere leeftijd zeggen dat ze zo hebben leren handen wassen en dit dan ook weer doorgeven aan hun eigen kinderen" , aldus Dirk Scheele. "Net zoals de bekende kinderliedjes: `Slaap kindje slaap’ en `Smakelijk eten, hap, hap, hap’, die worden gezongen op kinderdagverblijven en basisscholen." 

 


20 seconden
Via dagelijkse handelingen zoals eten, speelgoed aanraken, iemand een hand geven of een huisdier aaien, worden heel wat bacteriën en virussen verspreid die ziekten kunnen veroorzaken zoals verkoudheid, griep, oor- of keelontsteking en diarree. Door regelmatig onze handen 20 seconden te  wassen met zowel antibacteriële zeep als water, kunnen deze bacteriën en virussen eenvoudig worden tegengegaan. Toch zijn wij Nederlanders hier iets minder precies in. Uit onderzoek blijkt dat de Nederlander gemiddeld maar 7 seconden zijn handen wast, al dan niet met zeep. Zo is handen wassen niet effectief. Met het liedje Handen Wassen van Dirk Scheele wil Dettol hier op een leuke manier verandering in brengen.

 

Tips: zorgvuldig handen wassen

Spoel je handen af met stromend water. Doe een beetje zeep of wasgel op je handen. Wrijf je handpalmen over elkaar, was je vingers en ertussen, wrijf je nagels over je handpalmen en vergeet ook de achterkant van je handen niet. Spoel dan je handen af met stromend water, en droog ze af met een schoon doekje.

Was je handen:

  • Voor het eten of voor het bereiden van de maaltijd.
  • Meteen na het bewerken van rauw voedsel zoals kippenvlees.
  • Na een bezoek aan de wc of het verschonen van luiers.
  • Na contact met bloed of lichaamsvloeistoffen (bijvoorbeeld braaksel, snot, speeksel).
  • Na aanraking van huisdieren en aan huisdieren verwante zaken.
  • Na aanraking van een besmet oppervlak (bijvoorbeeld vuilnisemmer, schoonmaakdoekje, afvoer, afval, etc).
  • Voor het verbinden van een wond, het toedienen van medicijnen of het indoen van contactlenzen.
  • Zo gauw je handen er vies uitzien.

 
 
Dettol Wasgels met antibacteriële formule
De drie nieuwe vloeibare Healthy Touch wasgels van Dettol bevatten een antibacteriële formule. Zij zorgen dat ziekteverwekkende bacterien hun werk niet meer kunnen doen. Hierdoor is de zeep zeer geschikt voor gebruik na allerlei huishoudelijke klusjes, na het spelen, voorafgaand aan elke maaltijd, na toiletbezoek en na hettuinieren. Elke wasgel heeft een frisse geur, is dermatologisch getest en heeft haar eigen werking.Van verzachtend door de lavendel en druifextracten, voedend door de toegevoegde katoenmelk en kamille tot hydraterend door de gel die verrijkt is met aloë vera en melkproteïnen. Healthy Touch wasgels van Dettol zijn zeepvrij en pH-neutraal.


Meer informatie en tips over hygiëne, besmetting voorkomen en handen wassen op www.dettol.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright