HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

OVERIGE TIPS

Praktische en creatieve tips ingezonden door ouders voor ouders. Zie ook hun tips voor:
traktaties, verjaardag, cadeautjes of knutselen!


 
 
Afleiding bij eten Opruimen tip
Afscheid Fopspeen Opstaan
Bezoek na bedtijd Organiseer een kinderzingmiddag
Bijhouden foto-album Picknicken
Bont broodje Pinda's eten
Borstvoeding - flesje erbij Plasje op de wc
Buiten-Douche Poepen op het potje
Chips (maar dan anders) PosterPraatje
Croque Mickey Mouse Rijmpje
Ezeltje Prik met IEJOOR Rode Billetjes
Gratis Dagje Uit - Vliegtuigmuseum Schoentjes Passen
Gratis Dagje Uit - Mobilion Speentje afleren
Gratis Dagje Uit - speeltuin Amstelpark Speentje in de auto
Haren wassen in de douche Spookhuisje bouwen
Heimwee tip Spokenverjager
Inktvlekken (wastip) Spruitjes eten
Jaloers (op de jongste) Stem opnemen
Kliederschort Stiften bijna leeg
Kriebelhoest Tanden poetsen
Lego opruimen/schoonmaken Voorleesboek met dagindeling
Maak van eten een feest! Zelfgemaakte autostoelhoes
Museumbezoek
Omgaan met allergie  
 
   
   
 
 

Terug naar: Overzicht ingezonden tips


 

 
 

HEIMWEE

Ik heb een tip tegen heimwee. Mijn peuter had er in het begin ontzettend veel last van. Soms is het noodzakelijk dat je kindje ergens anders slaapt. Bij mij was dat bij mijn tweede bevalling. Gewenning voor die tijd hielp niets.
Ik heb een boekje gemaakt met karton, touw, doorzichtig folie en foto's. Daar heb ik dagritmekaarten bij gebruikt. Zo ben ik begonnen met een foto van papa in de middag, daarna een plaatje van wegbrengen en afscheid nemen. Dan een foto waarop we met z'n allen aan tafel zitten te eten, boekje lezen persoonlijk boekje gebruikt met zijn eigen naam en onze namen), enz. Zo heb ik een boekje gemaakt met 10 kaarten en 10 foto's.
Eerst een kaart en dan omdraaien foto van papa en mama. Ik ben geëindigd met de 'weer ophalen' foto.
Zo kan de oppas en ook het kindje het boekje steeds pakken en ziet het mama papa en zichzelf op de foto en weet wat er gaat gebeuren. Een leuke strik erdoor heen en het boekje is heel persoonlijk en af.
Het heeft bij ons in ieder geval goed gewerkt.

Onze peuter inmiddels bijna 3 heeft er ontzettend veel baat bij gehad en heeft geen problemen meer met slaappartijtje. Hij kijkt er nu soms nog in.

Monique, Enschede

Zie ook: Voorleesboek met dagindeling

Terug naar boven

 

 
 

BORSTVOEDING - FLESJE ERBIJ

M'n vrouw is bevallen op 20 mei van een flinke zoon Kjell. Allez, dat die flink was de eerste dagen, dat vonden we niet!Een uurtje na de borstvoeding was Kjelletje aan het huilen.
1. honger, dat kon niet want hij had net gedaan met eten viel telkens na het eten int slaap.
2. een vuile pamper was het ook niet.
3. Krampjes dan maar??
Daar dit ons eerste kindje is wisten we niet (dit werd ons ook niet verteld door de verpleging!!!) dat de borsten ongeveer 3 dagen nodig hebben om op volle toeren te draaien. Na de borstvoeding gaven we hem nog een flesje bij en het probleem was van de baan. Onze kerel heeft al die tijd serieuzen honger geleden... Erg hé!!

Aan alle jonge moeders: eerste dagen een flesje erbij (ook al moet voor de verpleging je kindje eerst huilen voor die er eentje krijgt.)

Groensels van een fiere vader en wel degelijk flinke zoon.
Eric

Terug naar boven

 
 

AFSCHEID VAN FOPSPEEN

Mijn dochtertje had 's nachts nog haar speen. Toen ze 3 jaar was vonden wij het wel tijd om de speen vaarwel te zeggen. Wij hadden het volgende bedacht. Met oud & nieuw hebben wij een grote vuurpijl gekocht. (voor de zekerheid 2 pijlen kopen) daar hebben wij de speen aan geplakt en om 00:00 uur de lucht ingeschoten. (daarna heeft ze ook een klein kadootje gekregen omdat ze een grote meid was die zonder speen ging slapen). Heel definitief met een grote knal maar heeft bij ons meteen gewerkt. We hebben haar wel van tevoren vaak verteld dat we de speen de lucht in gingen schieten.

Sterre en Mees Mommers, Veghel

Terug naar boven

 
 

BUITEN-DOUCHE

Maak boven het kinderbadje een emmer met gaten in de bodem vast en hang er een tuinslang in zet het zachtjes aan en je heb een echte buiten douche voor de kleine en die heeft dikke pret groeten van Bianca en Jan en Roy Voorend

Bianca, Vinkeveen

Terug naar boven


 
 

SPOOKHUISJE BOUWEN

Wat mijn broer en ik als kleine kinderen altijd geweldig vonden, was spookhuisje bouwen. Mijn vader zette dan wat stoelen neer, en legde daar een groot kleed overheen. Met wol maakten we draden in het spookhuis, wat leek op spinnenwebben. We hadden enge kleurplaten erin opgehangen, en mijn vader liet ons schrikken.
Ook hadden we een bandje opgenomen met enge geluiden. Hier waren we uren mee zoet!

Hilde Janbroers, Leidschendam

Terug naar boven

 
 

CHIPS (MAAR DAN ANDERS)

Ik wilde mijn kinderen geen chips laten eten, maar omdat ze zagen dat andere kinderen dat wel kregen wilden ze dat natuurlijk wel. Ik heb ze toen cornflakes gegeven, een gezonde traktatie, maar in hun ogen waren het chips !!!

Mevr. w. stribos, weert

Terug naar boven

 
 

JALOERS (OP DE JONGSTE)

Vaak zie je dat een kindje jaloers wordt op de aandacht die zijn pasgeboren broertje/zusje krijgt.
Om die reden heb ik aan iedereen gevraagd om een kadootje voor de oudste mee te brengen als ze op kraambezoek kwamen. Voor diegenen die niets meebrachten had ik een doos in de kast staan waar kleine presentjes inzaten voor de oudste. Op deze manier was hij extra blij met het bezoek en met zijn nieuwe broertje.

Mevr. w. stribos, weert

Terug naar boven

 
 

AFLEIDING BIJ ETEN

Onze zoon Jeroen is anderhalf en houdt er af en toe ook een "bijzondere" manier van eten op na. Hij neemt een hap en blaast tegelijk hard uit. Met avondeten is dit niet zo erg, maar met de pap... Als wij hem daarop corrigeren, is het natuurlijk (wel kort hoor!) een drama.

Een tip die wij kregen van vrienden: Laat hem kijken in zo'n stevig kartonnen boekje en hij is afgeleid. Resultaat: zijn eten vliegt erin en hij vindt het lekker ook. Dat hij alsnog bewust met eten bezig is, kunnen we zien doordat hij zo af en toe eens kijkt naar zijn bord en aanwijst wat er op de lepel mag.

Martijn Bak

Terug naar boven

 
 

 

BEZOEK NA BEDTIJD

Ik heb ook een tip en eigenlijk gaat dat niet over de uitjes, knutselen en andere dingen maar gewoon de dingen die in de opvoeding kunnen gebeuren. Mijn tip is dat als opa of oma (circa iemand anders bekend) er ‘s avonds is en je peuter hoort dat terwijl hij/zij al in bed ligt. Laat je kind dan boven blijven en vraag of de visite boven even gedag komt zeggen en daarna lekker slapen. Dit geeft een hoop rust. Want als ze beneden komen willen ze vaak niet 1 2 3 meer naar boven. Bij ons werkt het prima

Mirjam van den Hoek

 

 
 

 

BONT BROODJE

Mijn kind was een moeilijke broodeter tot ik het broodje in 12 stukjes sneed en op elk stukje een ander beleg erop smeerde.

Marjan Roffel, Groningen

Terug naar boven

 
 

 

RODE BILLETJES

Hoe bestrijdt je rode en kapotte billetjes?
Klop van 4 eieren alleen het eiwit stijf. Smeer dit erop en de uitslag verdwijnt als sneeuw voor de zon en het is een natuurproduct.

Melanie Preusterink, Eerbeek

 

 
 

 

MAAK VAN ETEN EEN FEEST!

Een handige tip bij slechte eters. Elke keer dat getreuzel aan tafel; wie wat niet lust en in ene hebben ze last van hun buikjes. Maak van het eten een feest !.

Groente:
Van sperciebonen of spinazie maken we haren en van spruitjes of erwtjes ogen.
De bonen kunnen als lijfje en de aardappels als schoenen.
En van de worteltjes de neus.
Van broccoli , bloemkool of lof boompjes voor een buitenlandschap.
Appelmoes voor een waterplas of een berg.

Vlees:
Worstjes voor armpjes en sucadelappen voor een boot.
Gehaktbal voor de wielen van een auto.
En de jus voor de modderpoel

De kinderen vinden het zo leuk dat ze zelf ook gaan opscheppen en iets moois gaan maken. Succes verzekerd !

Els Visser, Uithoorn

Terug naar boven

 
 

 

SPRUITJES ETEN

Spruitjes, of je griezel ervan of je bent er dol op, zegt men. Kinderen hebben vaak een afkeer van spruitjes, naar het schijnt zijn hier wetenschappelijke verklaringen voor.
Omdat papa en mama ervan houden komen ze toch nu en dan op tafel. Ik heb jaren geleden wel eens gehoord dat iemand spruitjes kabouterkooltjes noemt. Het werkt! Ze eten de spruitjes, al vindt de een ze lekkerder dan de ander.

Pieter (papa van Daan, Thom en Merel)

Terug naar boven

 
 

 

HAREN WASSEN IN DOUCHE

Mijn dochter Marthe is 1,5 jaar oud en vind het niet leuk als haar haren gewassen wordt onder de douche, omdat er dan water in haar ogen loopt. Nu heb ik een plastic zonneklep gekocht met een grote kikker erop waardoor het water niet meer in haar oogjes loopt. Ze vindt het nu niet meer erg om te douchen. Sterker nog: Als ik zeg dat ze kikker op mag, gaat ze graag mee naar de douche.

Anton, (vader van Marthe en Lieke)

 
 

 

SPEENTJE AFLEREN

Peuters met overdag een speen in de mond vind ik persoonlijk een gruwel en ze praten dan ook onduidelijk. Mijn dochtertje heeft het destijds afgeleerd doordat ik haar een verhaaltje vertelde. Speentjes moeten overdag slapen want ze zijn de hele nacht aan ’t werk. ;) Ik had een klein bedje gemaakt waarin ze elke morgen dat speentje instopte. Dat werkte heel goed en van de zomer op vakantie, was ze vaak zo moe van het spelen dat ze zo in slaap viel zonder speen...zo is het speentje uit haar leven verdwenen.

Joke Pronk, Den Haag

Terug naar boven

 
 

 

TIP VOOR OPSTAAN

Als je een schemerlampje aansluit op een tijdschakelaar en je verteld je kind dat het uit bed mag als de lamp aangaat, voorkomt dat een heleboel gezeur.

Familie Gaikhorst

 
 

 

PINDA’S ETEN

Als een kind vraagt of het pinda’s mag, vraag het dan om met zijn linkerhand over het hoofd heen het rechteroor te pakken (of andersom met de rechterhand over het hoofd het linker oor). Kan het kind dit, dan is het groot genoeg om pinda's te eten. Kan het kind dit nog niet, dan is het raadzaam om het kind nog geen pinda's te laten eten omdat het er dan naar alle waarschijnlijkheid nog te klein voor is. Een kind kan zijn oor namelijk pakken rond de leeftijd dat het ook verantwoord is om nootjes te eten.
De kinderen vinden dit over het algemeen een heel leuk spelletje is mijn ervaring. Het vragen naar pinda's wordt minder, en zodra ze het kunnen zijn ze supertrots dat ze pinda's mogen.

T de Vogel

Terug naar boven

 
 

 

OMGAAN MET ALLERGIE

Voor een peuter (en de ouders) is het moeilijk om te gaan met allergie. Ons zoontje Sascha (2) heeft een ernstige melk(produkten)allergie waardoor hij heel veel niet mag eten.
De volgende tips:
Als je op bezoek bent (verjaardag of zo) neem zelf de lekkere alternatieven mee. Want droge crackers blijven niet altijd leuk. Het bespaart drama's.
Met sojamelk en sojaprodukten kun je zeer creatief aan het werk, tot aan milkshakes toe.
Een verjaardagstaart blijft moeilijk, zeker als er ook een ei-allergie is. Er zijn een aantal recepten op internet; ik heb er eentje geprobeerd met gepureerde bananen in plaats van eieren, in dezelfde verhouding. Niet slecht, wel voedzaam.
Maak van het eten van een peuter een feest, geen verplichting. Een kind laat zich heus niet verhongeren.
Maak zelf brood of koop het bij de Marokkaanse of Turkse bakker. Al hun broden zijn van gistdeeg gemaakt. Blue Band brood (niet de bolletjes) is ook een melkvrij alternatief.
Er is nog heel veel op te noemen...

Régine Anmuth, Amsterdam

 

 
 

 

GRATIS DAGJE UIT - SPEELTUIN AMSTELPARK

Mijn tip is een heerlijke dag in het Amstelpark, dit park maakte in de jaren 70 deel uit van de floriade. De toegang is gratis. Als je het park in gaat ga dan eerst naar rechts zodat je eerst door allerlei mooie tuinen loopt. Als je genoeg hebt van de tuinen loop dan richting speeltuin ook leuk voor wat oudere kinderen, daarnaast is de kinderboederij. Aan de achterkant van de speeltuin is een glijbaan die je weer naar het startpunt brengt, tot slot nog even naar het doolhof vlakbijde uitgang. Er zijn enkele (kleine betaalde) attracties in het park. Meer info op: www.speeltuin-amstelpark.nl

Els Bakker, Nieuwkoop (moeder van 2 dochters van 11 en 13 jaar)

Terug naar boven

 
     
 

 

OPRUIMTIP

Als kinderen bij elkaar spelen, laat ik ca 20 minuten voordat de gast opgehaald wordt, de kookwekker afgaan: tijd om op te ruimen! Ons kind hoeft dan niet alles alleen te doen!.

Mary de Groot, Delft  

Terug naar boven

 
 

 

BIJHOUDEN FOTO-ALBUM

Ideaal, zeker als je vaak achterloopt met het bijhouden van de albums..!
Gebruik je agenda als naslagwerk voor de foto-albums! Vermeld in je agenda dan ook alle hoogtepunten/ bijzonderheden van je kindje, alle leuke uitspraken om nooit meer te vergeten...plus alle foto's die je gemaakt hebt. Bijvoorbeeld: schrijf op de dag dat je een foto maakt van je kindje op het strand: foto gemaakt van .... op het strand. Kom je nou vaak op het strand, vermeld er dan andere aanknopingspunten bij. (bv. de kleding of de houding van je kindje)
Zodra het fotorolletje is ontwikkeld, kan je ook nog de datums van de foto's achterop de foto zetten, zodat de foto's klaar liggen om (ooit) ingeplakt te worden...

Inge ter Veen, Oost-Souburg moeder van twee kinderen (6 en 3),

 

 
 

 

PICKNICKEN

Samen picknicken. Mijn zoontje en ik gaan regelmatig samen met een vriendje en zijn moeder (een vriendin van mij) picknicken. We nemen een mand met broodjes mee, wat fruit, boter en kleine pakjes jam en een fles met aanmaaklimonade (thuis al gevuld).
Eerst gaan we wandelen in het bos/park, kijken even naar de dieren en geven de eendjes brood. Voordat we terug gaan, gaan we eerst gezellig met z'n allen picknicken. De kids mogen "zelf" hun broodjes smeren en vinden het geweldig!

Vivianne van Bijsterveld, Mierlo

Terug naar boven

 
 

 

GRATIS DAGJE UIT - VLIEGTUIGMUSEUM

Ga naar het Vliegtuigmuseum in Soeterberg. Kost helemaal niks en is erg leuk voor kinderen.

Jeannette Ootjers, Ermelo (moeder van 5 kinderen: 16, 14, 12, 10 en 2 jaar)

 

 
 

 

MUSEUMBEZOEK

Kinderen zijn het vaak al snel zat in een museum. Mijn tip. Ga voor het museum in te gaan eerst naar de museumwinkel. Koop hier een aantal kaarten die ze zelf uit mogen zoeken, of een boekje van wat er te zien is in het museum. Daarna het museum in en dan kunnen de kinderen op zoek... Waar hangt het schilderij van de kaart? Voorlopig zijn ze lekker zoet!

Iris Struijs - Hoofddorp

 

 
 

 

POSTERPRAATJE

Bekijk samen met je (klein)kind een poster of pagina uit een tijdschrift, waarop heel veel te zien is en dan stel je allerlei vragen. Bijvoorbeeld:

Hoeveel eendjes zie je, zoek een meneer met een rode broek,
wat vind je het leukst op deze poster en waarom,
is het mooi weer en hoe kun je dat zien,
vertel mij eens wat die mevrouw daar in het midden doet?, etc.etc.
Goed voor het leren verwoorden en geconcentreerd kijken en voor het onderlinge contact.

Josje Dorgelo-ten Bosch, Ruurlo

Terug naar boven

 
 

 

KLIEDERSCHORT

Maak heel gemakkelijk een kliedershort van een oud overhemd.
Haal de boorden van de mouwen en zet hier dunne elastieken door middel van een tunnel.
Achterste voren aantrekken en klaar is kees

Bernadette Vlaskamp, Goor

 

 
 

 

CROQUE MICKEY MOUSE

Peutertjes helpen graag mee en koken ook als je ze de croque Mickey Mouse die je op een eenvoudige manier kan maken.
• Knip oren van Mickey uit brood
• snijdt een banaan in schijfjes
• boter aan de boterhammen
• de banaan en bruine suiker tussen de boterhammen
• dit bakken ofwel in de pan ofwel in een croquemonsieur ijzer (tosti-ijzer).
Laat ze de croque versieren met hagelslag, chocoladesaus en slagroom zijn ze helemaal in de wolken en ze zijn ze klaar voor een smulfestijn…

Karin Maes, Hoboken

Terug naar boven

 
 

 

OPNAME VAN STEM

Nog een tipje !!! Neem de stem van je peutertje op zo kan je het als hij of zij groot is nog eens horen. Schattig !

Karin Maes, Hoboken

 
 

 

ORGANISEER EEN KINDERZANGMIDDAG

Kinderkoor of solist met veel samenzang van kinder-, vaderlandse-, of zondagsschoolliedjes.
Gegarandeerd een volle zaal!

T.G.J. Snoei, Woerden

Terug naar boven

 

 
 

EZELTJE PRIK DOEN

Een grote tekening maken van een ezeltje, Iejoor van Winnie de Poeh vind ik zelf nog het leukst. (die kun je hiernaast downloaden) Een staartje maken en met een blindoek om laten prikken, al een oud spelletje maar hij doet het goed!!
Downloaden van afbeelding en spelregels hiernaast:
Dubbelklik op de afbeeldingen hiernaast, wanneer de afbeelding geladen is, op rechtermuis klikken: Afbeelding Opslaan als.

R.B. Slager

Spelregels

Ezeltje Iejoor Prik

 

 

 

 

INKTVLEKKEN (wastip)

Hier eens een wastip!!
Als de kinderen inkt in de kleren hebben, zet het kledingstuk ongeveer een paar uurtjes in MELK, was het daarna gewoon, bij mij zijn de vlekken eruit gegaan!!

Fam spijker, Nieuwleusen

Terug naar boven

 
 

 

PLASJE OP DE WC

Ik ben Saskia en mama van een dochtertje. Ik heb een leuke tip voor als je kindje moet leren om op de wc een plasje te doen. Je koopt een paar leuke(kleinigheidjes) kadootjes en doet ze in een mandje. Vertel je kleine
dat telkens als ze/hij netjes op de wc heeft geplast/gepoept, een kadootje uit mag zoeken, echt het werkt! Zo wordt naar de wc gaan gestimuleerd en zijn ze gauw zindelijk.

Saskia Ydema

 
 

 

LEGO OPRUIMEN/SCHOONMAKEN

Gebruik bij het opruimen van de vele blokjes Lego die op de vloer verspreid liggen een bezem.
Dat scheelt uren opraapwerk. Eerst bijeenvegen met een bezem en stoffer en blik, daarna de hele boel even in een emmer water om het gelijk schoon te maken. Uitspreiden op een handdoek om de blokjes te laten drogen, dan zo van de handdoek in de kist terug.

A. Bubbert, Alkmaar

Terug naar boven

 
 

 

SPEENTJE IN DE AUTO

Verliest jouw kind ook altijd het speentje in de auto? Wij maken de speen vast aan een keycord en de keycord zit vast aan de hoofdsteun. Als ze de speen verliest, kunnen wij hem makkelijk voor haar pakken. Nu ze wat ouder is, haakt ze haar voetje om het koord en pakt ze de speen zelf weer.
We hoeven dus geen gevaarlijke acties op de weg uit te voeren om ons huilende kind weer haar speentje terug te geven.

Irma Schilder-Bouman

 
 

 

VOORLEESBOEK MET DAGINDELING

Toen mijn zoon nog klein was, had ik er moeite mee hem uit te leggen hoe de dag er uitzag, wat "12 uur" betekende, of "vanmiddag", en zo. Aangezien hij dol was op voorleesboekjes, maakte ik mijn eigen voorleesboek, met daarin exact onze dagindeling, en de dingen die daar in voor komen, geknipt uit reclame folders of tijdschriften.
In een eenvoudig klein fotoalbum, van 10 bij 15 cm, maakte ik op elke bladzijde een eenvoudige collage van de dingen die hij kende, op gekleurd papier. De linkerpagina met een rondje met 2 wijzers (ongeveer 5 cm in doorsnee), en daaronder duidelijk "7 uur", of "half 8". Om het klokkijken te leren. Op de rechterpagina komt de collage. Bijvoorbeeld:
- half 8, "opstaan", collage van zon (die op is gegaan), kleding (aantrekken)
- 8 uur, "ontbijt", met een fotootje van Brinta, melk en brood (als je kind dat eet natuurlijk, anders kies je andere fotootjes)
- half 9, "speelzaal" of "school", met een fotootje van een rugzak, een juf in de klas en zo
- 11 uur, "Teletubbies", tja, dat was toen om 11 uur op TV, maar nu zullen kinderen wel andere favorieten hebben.
- 12 uur, "boterham eten", met fotootje van brood, kaas, chocopasta, etcetera
- 17 uur, "eten klaarmaken", met fotootjes van groenten en pannen
- 18 uur, "avondeten", met fotootjes van een vol bord (Allerhande bijvoorbeeld), bestek, tafel
- 19 uur, "bad", met fotootjes van een badkuip ( of douche), een rubber eendje, etcetera
- 19.30 uur "naar bed", met een maan, sterren, fotootje van een bed, en van de knuffel.

Op deze manier kun je de tijden en de fotootjes helemaal op je kind aanpassen. En als er iets veranderd... maak je een nieuw blaadje dat je in het boekje doet. Mijn zoon vond het in ieder geval geweldig, en het moeilijkste was nog.... je zelf ook aan de dagindeling te houden ;)

Erna Minten, Wageningen

Terug naar boven

 
 

 

RIJMPJE

Ik heb een rijmpje waarmee ik mijn zoontje altijd mee aan het lachen krijg. Ik wil deze graag met jullie delen. Het gaat als volgt:
Karlijntje zat achter een gordijntje ( je handen voor je ogen houden)
Wat deed Karlijntje daar? ( handen voor je ogen weghalen, als een 'gordijntje' openen)
Ze kamde haar haar (kammende beweging over je haar maken)
Ze waste haar handjes (handen wassen)
en poetste haar tandjes (tanden poetsen)
en toen was Karlijntje klaar! (gebaar dat je klaar bent, handen naast je schouders met palm up)

Marja van Breene, Hoogezand

 
 

 

GRATIS DAGJE UIT - MOBILION

Een leuk gratis dagje uit is het Mobilion in Utrecht. Dit is het info centrum van rijkswaterstaat. Er is van alles te zien maar vooral te doen. Bijvoorbeeld:
-waterquiz
-experimenteren in het waterlaboratorium
-stempelpuzzeltocht

En er staat een hélé grote bak met Knex waarmee je mag spelen. Mijn kinderen van 7, 5 en 2 gaan er graag heen. Ook leuk voor een kinderfeestje. En alle activiteiten zijn gratis!
Mobilion, Groenwoudsedijk 2a 3528 BG Utrecht, www.mobilion.nl

Petra de Wit

Terug naar boven

 
 

 

TANDEN POETSEN

Omdat Sem van twintig maanden een hekel heeft aan tandenpoetsen, is dit iedere avond weer een gevecht en gebrul. Sinds we bij het poetsen iedere keer "hoor" roepen en onze vinger opsteken, luister hij aandachtig naar wat wij dan horen en laat hij gewillig zijn tanden poetsen. Natuurlijk moeten er zogenaamd wel veel brommers, auto's en grasmaaiers langskomen op dat moment. ;-) Maar deze tactiek helpt, het gaat een stuk makkelijker!

Fam. Vischschraper

 

 

 

 
  

 

ZELFGEMAAKTE AUTOSTOELHOES

Ik heb een handige tip voor autostoeltjes. De meeste autostoelen zijn gemaakt van donker stof en worden in de zomerzon bloedheet waardoor je je kindje er haast niet in kunt zetten en op vakantie worden de stoelen vaak vies, zeker als je kindjes hebt die snel wagenziek worden.
Ik ben 3 jaar terug op zoek gegaan naar een oplossing en vond badstof stoelhoezen voor over de autostoel maar die waren belachelijk duur. Ik heb toen een hoes van het aankleedkussen genomen en die over de stoel heengetrokken en er gaatjes ingeknipt voor de gordels en het werkte perfect.
Ook al was het nog zo warm de kindjes konden meteen in hun stoeltjes zonder hun billen te verbranden en na de vakantie hebben we de (inmiddels zwarte) badstof hoezen even goed gewassen en de stoelen zien er nu nog netjes uit.
Misschien dus een goede tip voor andere vakantiegangers.
Op de foto zie je mijn zoontje in zijn stoel, vakantie 2004

Karlijn van Genugten

 
 

 

POEPEN OP HET POTJE

Toen mijn dochtertje net zindelijk was vond ik het steeds zo'n gedoe om na het poepen het potje schoon te krijgen. Ik moest steeds het potje uitschrobben. Nu leggen we voortaan eerst een tissue/stukje toiletpapier in het potje zodat de 'grote boodschap' niet meer aan het potje blijft plakken. Je hoeft het potje alleen nog uit te spoelen, nieuwe tissue erin en klaar!!

Karlijn van Genugten

Terug naar boven

 
 

 

TIP VOOR KRIEBELHOEST

Mocht je kindje last hebben van een kriebelhoest, vooral s'nachts geef hem of haar een klein glaasje met water en een beetje suiker dat helpt!!

D.J. Meijer

 
 

 

STIFTEN BIJNA LEEG

De gangbare kleuren van stiften zijn altijd snel leeg. Je kunt het stiftje eruit nemen en met de onderkant in een bodempje water zetten. Het water drukt de inkt dan up en je kunt weer een poosje kleuren!

Bianca Tuin, Scheemda

Terug naar boven

 
 

 

SCHOENTJES PASSEN

Toen mijn zoontje nog een peuter was vond ik nieuwe schoenen passen bij hem erg lastig. Hij hield altijd zijn tenen krom waardoor ik nooit een goede indruk kreeg of het wel de goede maat was. Dus bedacht ik het volgende:
Teken het voetje van je peuter op een velletje karton en neem dit mee naar een schoenenwinkel. Leg dit in een schoen en kijk of het er goed in past. Let daarbij zowel op de breedte van de het voetjeals op de lengte.
Dit werkt perfect.

Ingrid Godijn, Hekelingen

 
 

 

SPOKENVERJAGER

Een plantenspuiter gevuld met waterkan gebruikt worden als toverspray voor het verjagen van spoken en ander enge beesten...voor de angstige peuter/kleuter...

Mevr. A. Tjong-A-Tjoe, Zoetermeer

Terug naar boven

 

Terug naar: Overzicht ingezonden tips

 

 

 

 
   
 
 
   
 
HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum

 

   
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright