HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten WinkelW'tjes
 

 

Spelotheek


In heel Nederland zijn speel-o-theken te vinden, waar mensen speelgoed kunnen lenen op dezelfde manier als ze boeken lenen bij een bibliotheek. Bij de meeste speel-o-theken kost een lidmaatschap niet meer dan een bordspel in de speelgoedwinkel en voor dat bedrag kunnen de leden een jaar lang elke drie of vier weken een aantal artikelen uitzoeken om mee te spelen. Op die manier kun je als (groot)ouder kijken of een bepaald soort speelgoed wel écht in de smaak valt; dat scheelt een hoop geld en ruimte in de speelgoedkast!

Daarnaast is het leuk om ook eens iets te proberen dat niet in de speelgoedwinkel verkrijgbaar is. Veel speel-o-theken beschikken over zogenaamde educatieve spelletjes die bijvoorbeeld ook op school en de peuterspeelzaal worden gebruikt. En zelfs de houten puzzels van school en peuterspeelzaal zijn te leen bij de speel-o-theek!

Mocht u meer willen weten over speel-o-theken, dan kunt u uiteraard met mij contact opnemen op dit emailadres of anders via de site van de landelijke overkoepelende organisatie voor speel-o-theken in Nederland, de VSN: www.speelotheken.nl. Op deze site vindt u onder andere alle adressen van de Nederlandse speel-o-theken die lid zijn van de VSN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright