HOME Opvoeding Gezond&Wel Muziek Voorlezen TIPS! Kindje op Schoot Columns Dagje Uit Recepten KidsBlog Forum
 


 

De Tripp Trapp kinderstoel

Opvoeding aan de eettafel

 

Een goede kinderstoel is belangrijk voor een kind. Comfort, zithouding en veiligheid zijn belangrijk, maar ook het contact met ouders vanuit de stoel is van belang. De Stokke Tripp Trapp is een kinderstoel die vanuit deze gedachte is ontworpen.

 

De zithouding in de Tripp Trapp

Een belangrijk onderdeel van een goede kinderstoel is de zithouding van de peuter. De Stokke Tripp Trapp ondersteunt door het ergonomisch ontwerp de rug van het kindje. De verstelbare zitplank en voetsteun zijn voor iedere peuter naar behoeven aan te passen, zowel in hoogte als in diepte, waardoor een goede algehele houding wordt aangenomen.

Een goede zithouding is niet alleen belangrijk voor de groei van de peuter, maar ook voor gedrag en houding aan de eettafel. Door van jongs af aan een correcte zithouding te hanteren leert de peuter hoe hij correct aan tafel moet zitten.

Om de zithouding van de peuter in de kinderstoel naar eigen wens aan te passen kunnen er kussentjes als accessoire van de Tripp Trapp aangeboden. Dit vergroot het comfort en verandert de zithouding enigszins. Voor betere ondersteuning, comfort en pasvorm bij kleinere peuters of baby’s kan de Babyset worden aangeschaft.

 

Veiligheid in de Tripp Trapp

De Tripp Trapp is zo ontworpen dat de veiligheid van de peuter is gemaximaliseerd. Hij voldoet dan ook aan alle internationale veiligheidsnormen.

Om de veiligheid verder te vergroten kan de Stokke Gordel worden aangeschaft. Deze vijfpuntsgordel is een accessoire op de Tripp Trapp, waarmee de peuter onmogelijk op eigen kracht uit de kinderstoel kan komen. De gordel vergroot de veiligheid in de Tripp Trapp zonder de bewegingsvrijheid van de peuter te beperken.

 

Contact tussen ouder en peuter vanuit de kinderstoel

Bij het ontwerp van de Stokke Tripp Trapp is veel aandacht besteed aan het contact tussen ouder en kind. De zitting van de Tripp Trapp is in hoogte verstelbaar, waardoor de peuter in de kinderstoel op dezelfde hoogte als de ouder aan de eettafel kan worden geplaatst. Dit bevordert de communicatie tussen ouder en peuter vanuit de kinderstoel.

De Tripp Trapp is standaard niet voorzien van eetblaadje, waardoor de peuter zover aan de tafel kan worden aangeschoven dat de tafel zelf als eetblad dient. Hiermee wordt de peuter rondom de tafel betrokken, wat communicatie tussen ouder en kind bevordert. Daarnaast wordt de peuter van jongs af aan gemotiveerd de volwassen tafelmanieren te imiteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2004 - 2020 PeuterPlace.nl - Alle rechten voorbehouden - Over Peuter Place - Copyright